márc 31, 2021
7 Views
0 0

Rávették, hogy játssza el elrablását, majd tényleg elrabolták

Written by

Az olasz üzletembernek azt ígérték, így zsebre teheti majd a váltságdíjat. Három évig volt szíriai fegyveresek fogságában.

Az olasz hatóságok letartóztattak három férfit, akik a vád szerint megszervezték két olasz üzletember elrablását, akiket Szíriában tartottak fogva három éven át – jelentette az AFP francia hírügynökség. Mindkét üzletembert Törökországban rabolták el, majd átvitték a szomszédos Szíriába, ahol Hayat Tahrir al-Sham nevű iszlamista szervezet fogságába kerültek.

Az egyik üzletember, Alessandro Sandrini azután utazott 2016-ban Törökországba, hogy rávették, játssza el, hogy emberrablók fogásába esett, azzal a ígérettel, hogy majd részesül az érte fizetett váltságdíjból. Sandrini 2016 októberében érkezett meg Törökországba, ahova „nyaralni” ment, és ott végül tényleg elrabolták.

A Brescia városából származó férfi egy évvel később hívta fel családját, közölve, hogy Adana városában elrabolták. Az üzletembert 2019 májusában szabadították ki, az olasz kormányfő hivatalának akkori közlése szerint az olasz hírszerzés, rendőrség és külügyminisztérium együttes munkájának eredményeként.

A másik üzletembert, a szintén Bresciában élő Sergio Zanotti 2016 áprilisában utazott Törökországba a három most letartóztatott férfi ötletére, ahol úgy tudta, hogy egy iraki valutával kapcsolatos üzletben vesz majd részt, de őt is elrabolták. Zanotti 2019 áprilisában szabadult, szintén az olasz kormány közbenjárása után.

A rendőrség közlése szerint egy harmadik üzletembert is rávettek arra, hogy utazzon Törökországba, de ő az utolsó pillanatban meggondolta magát, és nem volt hajlandó felszállni repülőgépére.

Az olasz sajtóban megjelent beszámolók szerint Sandrini ellen is vádat emeltek csalás, valamint bűncselekmény szimulálása miatt.

24.hu/elet-stilus/2021/03/31/ravettek-hogy-jatssza-el-elrablasat-majd-tenyleg-elraboltak/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?