jún 10, 2021
15 Views
0 0

Rassziszta mozdulatáért két meccs eltiltást kapott a röplabdázó

Written by

Kétmérkőzéses eltiltást kapott Sanja Djurdjevic, a szerb női röplabda-válogatott játékosa, aki a Thaiföld elleni mérkőzésen ellenfele szemformáján gúnyolódott.

A Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) fegyelmi bizottsága szerint Sanja Djurdjevic június 1-jén megsértette a sportág fegyelmi szabályait, így a játékos eltiltás mellett 22 ezer dolláros bírságot kiszabott a szerb szövetségre is.

Az FIVB a pénzt a diszkriminatív magatartás leküzdésére, illetve a kulturális érzékenységgel kapcsolatos oktatási programok finanszírozására fordítja.
Djurdjevic azóta elnézést kért.

„Tisztában vagyok hibámmal, és a meccs után azonnal elnézést kértem az egész thaiföldi csapattól” – írta.

A Szerb Röplabda Szövetség is hasonlóképpen tett.

Őszintén elnézést kérünk, de arra kérjük az embereket, hogy ne fújják fel a történeteket aránytalanul! Sanja tisztában van hibájával.

– írta a közösségi oldalán.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.


Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért.
Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

24.hu/sport/2021/06/10/roplabda-rasszizmus-sanja-djurdjevic/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?