ápr 11, 2021
9 Views
0 0

Rántott mozzarella csilis és fokhagymás mártással

Written by

Hozzávalók 4 személyre:

35 dkg pizzamozzarella sajt 

3 tojás 

4 ek. liszt 

15 dkg nagy szemű kenyérmorzsa

A mártásokhoz:

2 gerezd fokhagyma 

2 dl tejföl (12%-os) 

1-2 ek. felaprított snidling, petrezselyem 

2 dl passzírozott paradicsom 

2 chilipaprika vagy szárított chili

Elkészítés:

1. A mártásokhoz a fokhagymákat megpucoljuk. Az egyik változathoz a tejfölbe belereszeljük az egyik fokhagymát, a zöldfűszerekkel, kevés sóval elkeverjük. A passzírozott paradicsomba szeleteljük a csilit és belereszeljük a fokhagymát, majd egy lábosban 2-3 percig forraljuk. Kihűtjük. A sütőt 240 C-fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

2. A sajtot 1×1cm-es, kb. 5 cm hosszú rudakra vágjuk és így panírozzuk: először belemártjuk a tojásba, majd a morzsába, ezt követően a lisztbe, a tojásba és végül újra a morzsába. Fontos, hogy jól rányomkodjuk a bundát, így a sütés során nem folyhat ki a sajt.

3. A bepanírozott rudakat a sütőpapírra helyezzük, és a sütőben 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Az idő kritikus, ha túlsütjük, kifolyik a sajt! A megsült sajtrudakat azonnal, forrón a kétféle mártással tálaljuk.

www.blikk.hu/receptek/konnyu-vacsora/rantott-mozzarella-martassal-recept/e95lv63

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?