máj 28, 2021
17 Views
0 0

Rákay Philip Patrióta néven akar kormánypárti Partizánt csinálni

Written by

Hosszú interjút adott Rákay Philip a Mandinernek, amelyben arról beszélt, hogy Patrióta néven indít Youtube-csatornát, ami egyfajta „jobboldali Partizán” lesz az elképzelései szerint.

Rákay szerint „a jobboldali értelmiség sokáig nem vette eléggé komolyan a közösségi hálót. Ilyen előzményekkel, öt év közéleti hallgatás után indította el a Facebook-oldalát” – megfogalmazásában a „Megafon szakmai támogatásával”. Később azt is állította, hogy „a Megafon nem állami pénzből, hanem adományokból gazdálkodik. Többek között az enyémből is”.

A Megafon Központról azt mondta, hogy megteremtettek egy „igen látványos és hatékony jobboldali, patrióta platformot” más „véleményformálókkal”, és ez zavarja „a másik oldalt”. Szerinte ezért kezdték keresni az állami szerződéseit, amik állítása szerint nincsenek, és ezért vették elő az „irigységkártyát”:

Mivel más nem maradt, a túloldal ezzel hergeli az övéit, illetve azzal a hazug sejtetéssel, hogy bizonyára valamilyen Fideszes pénzcsapon keresztül lopom a közpénzt, s ebből telik ilyen drága autóra, ingatlanokra. Miközben az igazság az, hogy az utóbbi években felépítettem egy olyan cégcsoportot, amely ingatlanfejlesztéssel, gazdaságstratégiai és kommunikációs tanácsadással, vagy például startup befektetésekkel foglalkozik, mégpedig igen sikeresen

– nyilatkozta Rákay Philip, utalva arra, hogy nemrég levideózták egy ötvenmilliós autóban.

„Marad a Mercedes és a lovarda. Vagy például az, hogyan mutyiztam budai Várban található lakást magamnak, ami persze hazugság, ja és az is, hogy mennyi osztalékot merészelek évről évre kivenni a cégeimből, mintha ez közügy volna. De arról persze sosem írnak, hogy hány családnak adok munkát, vagy épp arról, hogy az elmúlt években a költségvetésbe körülbelül egymilliárd forint adót és járulékot fizettem be” – mondta Rákay, aki szerint ezekkel azért hozakodnak elő a sajtóban, mert nem lehet rajta fogást találni.

A lényeg az ócska, balos hergelés

– szögezte le.

Rákay Philip kifejtette, hogy sikeres és gazdag ember lett az elmúlt években, ezért nyugodtan megtehetné, hogy visszahúzódik a közélettől, azonban, mint fogalmazott: „a lelkiismeretem küldött, s a hazám miatt tértem vissza”.

Az ellenzék szerinte egye inkább úgy viselkedik, „ahogy felforgató aktivisták, politikai provokátorok szoktak”. Az ellenzéki megszólalásokat pedig véleménye szerint „intellektuális nihil” jellemzi, ezt igyekszik ellensúlyozni.

A választás tétje szerinte „hazánk megmaradása”, és ha a baloldal nyerne 800 ezer-1 millió migránst telepítene az EU Magyarországra.

24.hu/belfold/2021/05/28/rakay-philip-patriota-neven-akar-kormanyparti-partizant-csinalni/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?