okt 18, 2020
5 Views
0 0

Pozsony után Prágában is zavargássá fajultak a szurkolói tűntetések

Written by

A cseh fővárosban is összecsaptak a szurkolók a rendőrökkel, hasonlóan a tegnapi pozsonyi eseményekhez – adta hírül az MTI. Mindkét ország fővárosában azért vonultak fel az ultrák, hogy így tiltakozzanak a koronavírus-járvány miatti szigorú intézkedések ellen, ugyanis Csehországban betiltottak minden nyilvános sporteseményt. Szlovákiában is folyamatosak a járványvédelmi szigorítások, melyek a sportéletre is kiterjednek.

Északi szomszédunknál a legnépszerűbb labdarúgócsapat, a Slovan Bratislava szimpatizánsai tüntettek, míg Csehországban labdarúgó- és jégkorongszurkolók demonstráltak. Mindkét országban végül rendőrök elleni összecsapásokba torkollottak az események, melyeken könnygázt, vízágyút és egyéb tömegoszlató eszközöket is be kellett vetniük a rendfenntartóknak. 

Prágában a helyi rendőrség közlése szerint több mint kétezren vettek részt a demonstráción, ám maximum ötszáz fő részvételét engedélyezték. A rendőrök a felvonulóktól botokat és lőfegyvereket is foglaltak le, illetve letartóztattak több mint egy tucat embert. 

Halasztják a tervezett műtéteket, hogy minél több ágyat a szabadíthassanak fel a koronavírusos betegek számára.

index.hu/kulfold/2020/10/18/pozsony_praga_zavargasok_szurkolok_tuntetes_ultrak_osszecsapasok/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?