jún 7, 2021
8 Views
0 0

Póta György: nagyon fontos a gyerekek átoltottsága

Written by

Póta György: nagyon fontos a gyerekek átoltottsága

A gyermekorvos szerint, amelyik korosztályt lehet, őket be kellene oltani. Úgy véli, jó lett volna, ha legalább az első oltást az iskolai év befejezése előtt megkapják a fiatalok.

Póta György: nagyon fontos a gyerekek átoltottsága

Merkely Béla a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában arról beszélt, Magyarországon nagy valószínűséggel közel vagyunk a nyájimmunitás eléréséhez vagy már el is értük, ez azonban nem jelenti azt, hogy egyes emberek, családok, akik nem oltatták be magukat, nem fertőződhetnek meg.

Póta György szerint a Semmelweis Egyetem rektorának mondata több sebből vérzik: a gyermekorvos az ATV Start című műsorában arról beszélt, hozzáértő szakemberek sem tudják megmondani egyelőre, hány százalék kell ahhoz, hogy nyájimmunitásról beszéljünk. Póta hozzátette: a nyájimmunitás közelében nem az oltás miatt vagyunk, hiszen ebben az adatban a második oltás számítana csak, hanem azért lehetünk a közelében, mert a második hullám alatt sokan fertőződtek meg.

Póta úgy véli, a nyájimmunitás szempontjából egy 2 milliós komplett korosztályt hagynak ki: az óvodásokat, a kis- és nagyiskolásokat. Megjegyezte, hogy az is látható már, hogy az indiai mutánsban intenzívebben érintett a gyerekek korosztálya.

Gyerekek oltása

Az Európai Bizottság jóváhagyta a 12-15 éves gyerekek számára is a BioNTech/Pfizer vállalatok közösen fejlesztett, Comirnaty nevű, koronavírus elleni vakcinájának használatát az Európai Unióban. Orbán Viktor miniszterelnök pénteki Kossuth rádiónak adott interjújában azt mondta: nem akarják a szülőket elzárni ettől a lehetőségtől, de oltási kampányt sem akarnak folytatni.

Póta szerint a virológusok és a gyerekorvosok körében egységes az álláspont azt illetően, hogy a gyerekek átoltottsága nagyon fontos. Ki kéne használni annak a lehetőségét, hogy akit már lehet oltani, őket beoltsák – vélekedett a szakember.

Megemlítette, hogy az Egyesült Államok, Kanada után Izrael, Ausztria és Németország is amellett foglalt állást, hogy a 12 év fölöttiek oltását, amint lehetséges, elkezdik.
A gyerekorvos úgy véli, jó lett volna, ha legalább az első oltást az iskolai év befejezése előtt megkapják a fiatalok.

Mint mondta, a házi gyerekorvosok szeretnének részt venni az oltásokban, viszont, ha nincs kampányoltás, „fogalmuk sincs, mi van helyette”.

Azt, hogy a nyári táborokban a szeptemberi iskolakezdésre mi alakul ki a gyerekek körében, nem lehet tudni – jegyezte meg.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210607-pota-gyorgy-nagyon-fontos-a-gyerekek-atoltottsaga

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?