ápr 30, 2021
7 Views
0 0

Politikai elemző: Még korai arról beszélni, hogy Dobrev Klárának mekkora esélye van a győzelemre

Written by

Politikai elemző: Még korai arról beszélni, hogy Dobrev Klárának mekkora esélye van a győzelemre

A Demokratikus Koalíció vasárnap jelenti be miniszterelnök-jelöltjét. Mivel minden bizonnyal Dobrev Klárát indítják, híradónk az ő esélyeiről kérdezte a politikai elemzőket.

A Demokratikus Koalíció közösségi oldalán jelentette be, hogy vasárnap 15 órakor bemutatják „az embert, aki miniszterelnökként létrehozza a Sokak Magyarországát”. Minden jel arra mutat, hogy a jelölt Dobrev Klára. Böcskei Balázs szerint még korai arról beszélni, hogy az Európai Parlament alelnökének mekkora esélye van a végső győzelemre.

„Az első fordulóban, hogy ki mekkora támogatottsági aránnyal fordul, az lesz alapvetően a döntő” 

– mutatott rá az Idea Intézet kutatási igazgatója. Úgy véli, csak ezt követően érdemes egyáltalán „további latolgatásokkal élni”. „Nem leszünk okosabbak ez ügyben nyár közepéig” – szögezte le.

Az esélyes a győzelemre, aki az ellenzéki táborban a legtöbb embert meg tudja szólítani. Pulai András szerint jelen pillanatban ebben Dobrev Klára nincs az első helyen. A Publicus Intézet igazgatója híradónknak azt mondta: úgy látja, a DK-s politikusnak elsősorban – ha az ellenzéki tábort nézzük – a Jobbik- illetve a Momentum-szavazók körében van hátránya. Pulai szerint Dobrevnek akkor van számottevő esélye, ha az előválasztáson képes lesz érdemi szavazókat begyűjteni.

Egy másik elemző szerint az Európai Parlament alelnökének változtatnia kellene a politikai kommunikációján. Deák Dániel híradónknak azt mondta: Dobrev Klára nem eléggé „befogadható”, a más párthoz tartozó szavazók számára. „Neki ez az igazi versenyhátránya” – vélekedett. Hozzátette: Dobrev Klárának meglepő, meghökkentő kampányra van szüksége, amivel jobban ki tudja emelni a felkészültségét és szimpátiáját.

Deák szerint egyébként egyre több jel utal arra, hogy színjáték az előválasztás. Ő úgy látja, az már „eldöntött kérdés”, hogy Karácsony Gergelyt akarják indítani közös miniszterelnöki jelöltnek. „Az előválasztást gyakorlatilag csak arra szeretnék felhasználni, hogy legyen egy mozgósító kampány majd a baloldali szavazók körében” – vélekedett híradónknak nyilatkozva.

Deák hozzátette, a felmérések azt mutatják, hogy a Fidesz szavazói nagyobb arányban mondják azt, hogy részt vennének egy parlamenti előválasztáson, a baloldali szavazók körében ez az arány lényegesen alacsonyabb.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210430-politikai-elemzo-meg-korai-arrol-beszelni-hogy-dobrev-klaranak-mekkora-eselye-van-a-gyozelemre

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?