jún 10, 2021
15 Views
0 0

Polgári Magyarországért díjakat kapott Bagdy Emőke

Written by

Törlik a nyilvántartásból annak a védettségi igazolványát, aki nem oltatta be magát a koronavírus elleni oltás második adagjával – jelentette be a miniszterelnök a Kormányinfón.
Magyarország az egyetlen ország az EU-ban, ahol több vakcina áll rendelkezésre, mint ahányan oltásra jelentkeztek – mondta Orbán Viktor.
A kormány döntött arról, hogy engedélyezi a 12 és 16 év közöttiek koronavírus elleni oltását – jelentette be a miniszterelnök.
Nemzeti konzultációt indít a kormány a gazdaság újraindításáról, a stabil gazdaság megteremtéséről, a gazdaság megerősítéséről – mondta Orbán Viktor.
Tíznapos rendkívüli fizetett szabadságot kap mindenki, aki részt vett a járvány elleni védekezésben – jelentette be a kormányfő.
A számítások szerint mintegy 1,1 millió gyerekes családban 1,5 millió kereső kaphat személyi jövedelemadó visszatérítést 5,5 százalékot meghaladó gazdasági növekedés esetén – mondta Nagy Márton, a miniszterelnök gazdasági főtanácsadója az M1-en.
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete támogatja az ország újraindulását segítő, szerdán bejelentett lépéseket, mert azok mindegyike a családok további támogatására épül, miközben minden korábbi támogatás, kedvezmény is megmarad.
Magyarország Európában egyedülállóan kedvező foglalkoztatási mutatói egyértelműen rávilágítanak a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseinek eredményességére és hatékonyságára – jelentette ki György István államtitkár.
Egészségügyi és gazdasági szempontból is Magyarország adta a legsikeresebb választ a világjárványra, aminek köszönhetően most megkezdődik a magyar gazdaság újraindítása – közölte a külgazdasági és külügyminiszter.
206 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 591-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 7 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 896-ra emelkedett.
Már 5 millió 311 ezer embert beoltottak, közülük 4 millió 112 ezren a második dózist is megkapták.
A kormány köszöni az egészségügyben dolgozók odaadó munkáját – mondta Horváth Ildikó, az Emmi egészségügyért felelős államtitkára a budapesti Szent Margit Kórházban.
Fél évvel meghosszabbodik a táppénzjogosultsága azoknak, akik a járvány miatt nem kaphatták meg a gyógyulásukhoz szükséges kezelést – tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
Péntektől Ukrajnába is szabadon lehet utazni a magyar védettségi igazolvánnyal. Ezzel tizenhatra nőtt elfogadó országok száma – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Meg kell teremteni a feltételeit a közösségi élet mielőbbi újraindításának – mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth Rádióban.
A magyar kultúrától idegennek tartja a miniszterelnök azt a gesztust, hogy a futballpályákon a rasszizmus elleni küzdelem jegyében letérdelnek egyes országok sportolói.
A kormány a jövőben is igyekszik fejlesztési forrásokat biztosítani a mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára, a következő európai uniós pénzügyi ciklusban is kiemelkedően kezelik e cégek támogatását – mondta Rákossy Balázs államtitkár.
A magyar távközlési hálózatok, az infrastruktúra jól vizsgázott, bírta a pandémia okán bevezetett távmunka és távoktatás miatti megnövekedett terhelést – mondta Solymár Károly Balázs államtitkár.
A kormány mindent megtesz a magyar közúti fuvarozói ágazat megvédéséért – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Radu Dinescuval, a Közúti Fuvarozók Nemzetközi Egyesülete elnökével tartott közös tájékoztatón.
A biztonság a legfontosabb közösségi érték, amelyre „holnap többet kell költenünk, mint amit ma vagy tegnap költöttünk” – hangsúlyozta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Sopronban, a rendészeti integrált központ alapkőletételén.
Jövőre átlépi a Magyar Honvédség költségvetése az ezermilliárd forintot, egészen pontosan 1003 milliárd forint lesz – közölte Benkő Tibor honvédelmi miniszter.
Bagdy Emőke klinikai szakpszichológust, pszichoterapeutát, a pszichológiatudomány kandidátusát és a Romániai Magyar Cserkészszövetséget díjazta a Polgári Magyarországért Alapítvány.
Trianon sebe után végre bátorítást, lehetőséget, támogatást kapott a határon túli magyarság erkölcsileg, érzelmileg, intézményesen és anyagilag – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.
A nemzet megmaradásához elengedhetetlen, hogy a határon túl élő magyarok gyerekei magyarul tanulhassanak, ehhez járulnak hozzá a különböző anyaországi támogatási programok – mondta el a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az M1-en.
Mára a magyarság felszabadult, józanul, derűsen telnek a trianoni megemlékezések, új korszak kezdődött – jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára Tihanyban, a nemzeti összetartozásról rendezett konferencián.
Magyarország számára is jó hír, hogy Tánczos Barna, Románia környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti minisztere komoly eredményeket ért el, amióta átvette a tárca vezetését – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.
Ha bármit tehetünk, hogy minél hamarabb véget vethessünk a koronavírus-járványnak, és visszaadjuk az emberek mozgási szabadságát, akkor tegyük, és ha az EU vakcinaigazolványa ehhez hozzájárul, akkor legyen az is! – mondta Hidvéghi Balázs a CNN-nek.
Már 174,3 millió ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban a világon, a halálos áldozatok száma meghaladta a 3,7 milliót a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.
A koronavírus-járvány újabb hulláma várható ősszel, és súlyossága csak attól függ, addig hányan oltatják be magukat, és a vírus mely variánsa erősödik fel – jelentette ki Marijan Ivanusa, az Egészségügyi Világszervezet szerbiai irodájának vezetője.
Az Európai Parlament a koronavírus elleni beoltás felgyorsítása, illetve a nagyarányú globális oltottság eléréséhez a vonatkozó szabadalmak feloldását javasolta – közölte az uniós parlament.
A cseh egészségügyi minisztérium nem javasolja az AstraZeneca és a Johnson & Johnson gyárak koronavírus elleni vakcináinak használatát a 60 évnél fiatalabb korosztály esetében.
Lengyelországban a befogadóképesség 75 százalékára emelik a vendégek maximális számát a szállodákban, éttermekben és kulturális intézményekben a nyári szünet végéig. A beoltottak és a gyerekek a kereten felül fogadhatók – közölte a lengyel kormányfő.
Horvátországban és Szlovéniában is stagnál a járvány, előbbiben az átoltottságtól, utóbbiban a kéthetes fertőzésgyakoriságtól és a pozitív tesztek arányától teszik függővé a további nyitást.
Bevezetik Németországban a digitális védettségi igazolást, amellyel az Európai Unió teljes területén tanúsítható a védettség.
Oroszországban február 24. óta először emelkedett ismét 11 ezer fölé az az új koronavírusos fertőzöttek száma.
Az Egyesült Államok 500 millió adagot vásárol a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájából, hogy a következő két évben megossza a rászoruló országokkal – jelentette az amerikai sajtó.
A nyolc évtizede aláírt hasonló dokumentum mintájára új Atlanti Chartáról állapodott meg Boris Johnson brit miniszterelnök és Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke.
Lengyelország és Szlovákia a NATO keleti szárnyán fekvő országokként összehangolják biztonsági politikájukat, ez a keletről fenyegető „újbirodalmi politika” megállítása miatt fontos – jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.
Több mint ötmillió EU-állampolgár kapott brit letelepedési engedélyt – közölte a brit belügyminisztérium.
Meghalt három palesztin csütörtökökre virradóra az Izrael által megszállt Ciszjordániában izraeli katonákkal vívott tűzpárbajban – közölték palesztin és izraeli hivatalos források.
Százak tüntettek szerdán éjjel Bahreinben amiatt, hogy meghalt koronavírus-fertőzésben egy életfogytiglanra ítélt rab annak ellenére, hogy két dózis oltást is kapott.
A terrorizmus vádjával elítélt székelyföldi Beke István és Szőcs Zoltán szabadon bocsátásáról döntött a Brassói Bíróság.
Tizenöt kilogrammnyi, mintegy 38 millió forintot érő marihuánát találtak két román állampolgárságú férfinál, akik a gyanú szerint nagy mennyiségű kábítószerrel kereskedtek – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
Kigyulladt egy nyaraló és a vele egybeépített melléképület és garázs csütörtökre virradóra a Jászberényhez tartozó Neszűr dűlőben, a tűzoltók az épületek alatti szivattyúaknában egy ember holttestét találták.
Katonai járművek közlekedése miatt lassulhat a forgalom pénteken és szombaton az ország több pontján, a Defender Europe 21 nemzetközi gyakorlatsorozat végeztével – tájékoztatott a Honvédelmi Minisztérium.
Sportegyesületek és sportvállalkozások 350 millió forintnyi támogatásra pályázhatnak a Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program keretében.
A 90 kilogrammos Tóth Krisztián bronzérmet nyert a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

hirtv.hu/ahirtvhirei/polgari-magyarorszagert-dijakat-kapott-bagdy-emoke-2523100?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?