máj 28, 2021
10 Views
0 0

Plusz-mínusz: Lefoglalta a Mi Hazánk Mozgalom az Andrássy utat a Pride elől

Written by

A Mi Hazánk Mozgalom lefoglalt a Pride elől néhány utcát és területet, köztük az Andrássy utat is.

– Miért jó ez az akció akkor, amikor pontosan tudjuk, hogy a Pride-felvonulást, a Pride – hónapot ugyanúgy megtartják, csak maga a felvonulás egy másik útvonalon fog zajlani – kérdezte M. Dobos Marianne Dúró Dórát.

– Óriási jelentősége van. Az elmúlt 30 évben sohasem volt olyan, hogy ezeken a szimbolikus tereken akár a kormány ne engedélyezte volna a felvonulást, akár a nemzeti radikális oldalnak sikerült volna lefoglalnia azokat. A Mi Hazánk Mozgalomnak most sikerült elérnie ezt. Ez egy szimbolikus területfoglalás velük szemben 

-felelte Dúró Dóra.

– Ez mire jó, hiszen nem állítja meg őket

– tette fel újra a  kérdést a műsorvezető.

– Sokkal rövidebb útvonalon fognak vonulni egyrészről, másrészt szimbolikus terek. Ők maguk is elismerték a Kúriához szóló beadványukban, hogy ezek nélkül a terek nélkül – az ő megfogalmazásukban – ellehetetlenül a felvonulásuk. (…) Más területen is felléptünk ezzel a propagandával szemben.

Több területen, több eszközzel kell harcolnunk az LMBTQ-propagandával szemben

– hangsúlyozta  a politikus. 

– Ha ilyen szimbolikus lépésekről beszélünk, akkor nem kellene az LMBTQ-közösséghez vagy a szimpatizánsokhoz tartozó embereknek is kicsit kevesebbet foglalkozni ezzel a kérdéskörrel annak érdekélben, hogy azokat, akik nem értenek velük egyet, ne irritálják őket

– fordult Sermer Ádámhoz a műsorvezető.

Sermer szerint az, hogy a Mi Hazánkat mi irritálja, a társadalom többségi részének teljesen jelentéktelen kérdés, hiszen  – mint fogalmazott – a Mi Hazánk Mozgalom egy marginális Fidesz-mellékpárt, amely a jelenlegi kormánypártot a kormányzásban azzal és azáltal segíti, hogy még szókimondóbb, drasztikusabb szélsőjobbos kommunikációt üt meg.

– Én inkább abból az irányból közelítem meg a kérdést, hogy mi a célja egy ilyen felvonulásnak, miért is létezik a Pride, miért fontos az LMBTQ közösségnek, akik meleg emberek.

Ők ugyanúgy emberek, mint a nem meleg emberek, csak ők meleg emberek

– mondta a liberális oldalt képviselő politikus.

Sermer Ádám leszögezte továbbá, hogy a melegek szexuális hovatartozása is a legszűkebben vett magánéleti tényező, amelyhez senkinek, se neki, sem másnak semmi köze nincsen.

A műsorban a párbeszéd/vita folyamán többek között kitértek a vendégek a homoszexuális párok gyermekvállalási nehézségeire, lehetőségeire, a gyermekek körében LMBTQ-témájú játékok népszerűsítésére is.

Az, hogy a vendégeknek valamiben sikerült-e konszenzusra jutniuk, az a műsorunkból kiderül.

Teljes adás:

Hír TV

hirtv.hu/plusz-minusz/plusz-minusz-lefoglalta-a-mi-hazank-mozgalom-az-andrassy-utat-a-pride-elol-2522408?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?