ápr 4, 2021
7 Views
0 0

Piros lap, 11-es, ollózás, könnyed Fradi-győzelem – Budafok–FTC 0–4

Written by

Myrto Uzuni (zöld-fehér szerelésben) veszélyeztet a Budafok kapuja előtt, Bese Balázs azonban hárítani tud. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Piros lap, 11-es, ollózás, könnyed Fradi-győzelem – Budafok–FTC 0–4

Gól nélküli első játékrész után magabiztos, négygólos győzelmet aratott a Ferencváros a meccs végére széteső Budafok otthonában a labdarúgó NB I-ben. A Fradi ezzel újabb lépéssel közelebb került a bajnoki aranyéremhez, amelyet akár már a következő fordulóban megszerezhet, amennyiben legyőzi a második helyen álló Puskás Akadémiát.

A Budafok–Ferencváros mérkőzés előtt mindkét csapatnak egyértelmű volt a célja. A hazaiak szerették volna eltüntetni a két csapat közötti különbséget, mert a tabellán elfoglalt helyezésük miatt most már minden párharc élet-halál kérdés számunkra. A Ferencváros ugyanakkor mielőbb szeretné döntésre vinni a bajnoki aranyérem kérdését, így valamennyi mérkőzésen a győzelem szándékával lép pályára.

Támadó szellemű összeállítások

Ezek a törekvések voltak tetten érhetők a kezdőcsapatokban is. Csizmadia Csaba, a hazaiak trénere a megerősített védelem előtt – bár sérülés miatt nélkülözni volt kénytelen mások mellett Zsóri Dánielt is – egyaránt pályára küldte Csonka Andrást, Skribek Alent és Kovács Dávidot is. A vendégek edzője, Szerhij Rebrov ezúttal a kezdőbe jelölte az általában csereként szóhoz jutó, ám az oroszok ellen válogatott gólt szerző szlovák Róbert Makot, és lehetőséget kapott az albán válogatottban gólt szerző Uzuni, valamint Boli és Tokmac is. Mindezek alapján bízhattunk tehát abban, hogy nyílt sisakos, bátor támadójátékkal rukkolnak majd ki a csapatok.

A mérkőzés egy perces gyászszünettel indult, a tragikusan fiatalon elhunyt budafoki vezérszurkolóról, Bleicher Lászlóról emlékeztek meg a csapatok, aki a Ferencvárossal is rokonszenvezett.

Egy helyzet itt, egy helyzet ott

Az első percek tapogatózó játéka után az első komoly helyzet a Budafok előtt alakult ki: a 13. percben a házi gólkirály, Kovács Dávid került lövőhelyzetbe, kissé kisodródott ugyan, ám mégis célba vette a Fradi kapuját, Dibusz azonban gyors vetődéssel hárítani tudott. A 19. perc elején válaszoltak a zöld-fehérek: szép összjáték után Uzuni került helyzetbe, lapos lövését azonban remek reflexszel védte az U21-es válogatott kapusa, Bese Balázs. Megélénkült egy kicsit a játék.

Boli (labdával) az első félidőben még elpuskázta a lehetőségeit, a másodikban azonban betalált. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Boli (labdával) az első félidőben még elpuskázta a lehetőségeit, a másodikban azonban betalált. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Állandósuló Fradi-támadások

A 22. percben Mak lódult meg Boli jó szöktetésével, ám Romic kiváló ütemben szerelte a szlovák válogatottat. A 25. percben egy zöld-fehér szabadrúgás után újra Uzuni került helyzetbe, de ezúttal is Bese nyerte kettejük párbaját. A 29. percben Civic adott be ragyogóan a bal szélről, ám minden, belül érkező ferencvárosi játékos lekéste a labdát. Gólt ugyan nem tudott szerezni a Fradi, de egyértelműen fölénybe került a vendégegyüttes. Talán a kialakult mezőnyfölény is tette, hogy egy könnyelműség után a 31. percben a Budafok vezethetett veszélyes kontrát Dibusz kapujára, ám ha kevéssel is, de mellé ment Lőrinczy lövése.

Néhány csendesebb perc után már a félidő hajrájában jártunk, amikor Uzuni indította Bolit, aki vissza is passzolhatott volna csapattársának, ehelyett laposan próbált a bal sarokba helyezni, ám gurítása célt tévesztett. Az első félidő lefújásáig újabb helyzet már nem adódott egyik kapu előtt sem.

Uzuni ezúttal is büntetett

A szünetben egyik tréner sem változtatott, a kezdőcsapatok folytatták a játékot. Mindössze egy perc telt el a második játékrészből, amikor Skribek Alen lépett rosszul és szorult ezután ápolásra. Szerencsére folytatni tudta a játékot. Az 54. percben egy ferencvárosi támadás végén Uzuni lőtt kapura, lövése pedig a menteni igyekvő Huszti kezéről pattant le. Nem csupán sárga lap járt ezért Husztinak, de büntető is a Fradinak. A 11-est Uzuni magabiztosan értékesítette, ezzel megszerezte a vezetést a Fradi (0–1).

Huszti (a kép bal oldalán) két hibája alapvetően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Huszti (a kép bal oldalán) két hibája alapvetően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Huszti kapitális hibája után betalált Boli

Mindössze két perc telt el a Fradi gólja után, amikor a büntető előtt “besárgult” Huszti belekeveredett egy fölösleges kakaskodásba. A jól megérdemelt sárga lapja immáron a második volt, így mehetett zuhanyozni. Nagy hátrányba került ezzel a fegyelmezetlenséggel a Budafok. Csizmadia Csaba rögtön reagált is a fejleményekre, cserélt, Kulcsár helyére Iharost küldte pályára. Hiába azonban a budafoki mester gyors cseréje, szinte azonnal növelni tudta előnyét a Fradi. Lovrencsics jobb szélről belőtt labdáját Bese csak kiütni tudta, pechére éppen a középen érkező Boli elé, aki a hálóba helyezett (0–2).

A kétgólos vezetés birtokában Szerhij Rebrov is frissített: Tokmac helyett Sigér, Mak helyett pedig Isael folytathatta a játékot. Csizmadia Csaba is cserélt, Lőrinczyt Takács váltotta. Pár perccel később mindkét gólszerzőjét lehozta a Fradi edzője, Uzuni helyett Kharaisvili, Boli helyett pedig Baturina jutott játéklehetőséghez.

Bár Uzuni 11-esénél kapitulált, Bese Balázs teljesítményén semmi nem múlott. A fiatal budafoki kapus jól védett a Fradi ellen. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Bár Uzuni 11-esénél kapitulált, Bese Balázs teljesítményén semmi nem múlott. A fiatal budafoki kapus jól védett a Fradi ellen. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A 73. percben Laidouni jó passza után Haratyin lőtt szépen, Bese azonban ismét a helyén volt és védeni tudott. A 80. percben mindkét csapat újabbat cserélt. Lejött a pályáról Lovrencsics, akit Wingo váltott a Fradinál, a hazaiaknál Kovács Dávid helyett Fekete, Skribek helyett pedig Soltész állt be.

Sigér csodaszép ollózása után Kharaisvili is gólt szerzett

A mérkőzés utolsó szakaszára kissé leült a játék. A Fradi magabiztos vezetése tudatában már nem különösebben erőltette a támadások vezetését, a Budafok pedig próbálkozott ugyan becsülettel, de nem tudta feltörni a vendégek védelmét. Amikor már azt hittük, hogy a fentiek okán érdemi események nem is fognak történni – kivéve Isael 85. percben begyűjtött sárga lapját –, kiderült, hogy a mérkőzés még nagyon is tartogat meglepetéseket. Sigér csatárokat megszégyenítő mozdulattal ollózott (!) Bese kapujába (0–3), majd Kharaisvili is megszerezte első bajnoki gólját a Fradiban (0–4).

Bár a négygólos győzelem talán túlzónak tűnik, de a Ferencváros sikeréhez kétség sem férhetett. Magabiztos győzelmével a zöld-fehér együttes újabb lépést tett a bajnoki aranyérem megszerzése felé, míg Budafokon lassanként meg kell kongatni a vészharangot, ugyanis ijesztő közelségbe került a kiesés a Promontor utcában.

Vezető kép: MTI/Szigetváry Zsolt

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;}
pestisracok.hu/piros-lap-11-es-ollozas-konnyed-fradi-gyozelem-budafok-ftc-0-4/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?