máj 2, 2021
14 Views
0 0

Phenjan szerint az Egyesült Államok ellenségeskedésre törekszik Észak-Koreával

Written by

Phenjan szerint az Egyesült Államok ellenségeskedésre törekszik Észak-Koreával

Joe Biden amerikai elnök és kormánytagjainak nyilatkozatai arra utalnak, hogy az Egyesült Államok ellenségeskedésre törekszik Észak-Koreával szemben, amire Phenjan megfelelő választ fog adni – tudatta a kommunista ország külügyminisztériuma vasárnap.

A Fehér Ház pénteken jelentette be, hogy végzett észak-koreai politikájának felülvizsgálatával. A KCNA észak-koreai állami hírügynökségben megjelent közlemények szerint pedig Washington “megsértette az ország legfőbb vezetésének méltóságát” azzal, hogy bírálta az emberi jogok helyzetét Észak-Koreában. Phenjan ezt provokációnak tekinti, amely szerinte arra utal, hogy az Egyesült Államok leszámolásra készül.

Kim Dzsong Kun, a phenjani külügyminisztérium amerikai ügyekért felelős igazgatója közleményében arra reagált, hogy Biden kongresszusi beszédében fenyegetésnek nevezte Észak-Korea és Irán atomprogramját, amelyeket

“diplomácia és szilárd elrettentés útján” kell rendezni. Kim szerint nem logikus és Phenjan jogainak korlátozása, ha az amerikai elnök fenyegetésnek nevezi Észak-Korea védekező elrettentő képességét. Kim szerint ez tűrhetetlen és óriási baklövés.

“Az elnök nyilatkozata világossá teszi, hogy fenn akarja tartani az Észak-Koreával szemben alkalmazott ellenségeskedést, ahogyan azt az Egyesült Államok több mint 50 éve teszi” – foglalt állást Kim Dzsong Kun.

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210502-kim-dzsong-un-szerint-az-egyesult-allamok-ellensegeskedesre-torekszik-eszak-koreaval

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?