jún 7, 2021
16 Views
0 0

Perdöntő lehet az elmeszakértői vizsgálat a magyar iszlamista ügyében

Written by

A 21 éves fiatalt múlt héten kapták el a TEK kommandósai, miután kiderült, hogy milyen borzalmas bűncselekményeket tervez. Nem kizárt ugyanis, hogy V. Kende arra hivatkozik majd a bíróság előtt, hogy nem volt beszámítható, amikor az interneten keresztül felvette a kapcsolatot a terroristákkal, sőt, fel is esküdött az Iszlám Államra.

Az biztos, hogy amint bekerült a börtönbe, az elsők között végeznek el rajta egy igen komplex vizsgálatot, amelybe beletartozik, hogy hosszan elbeszélget majd vele egy elmeszakértő és pszichológus is. Ső,t rengeteg tesztet is kitöltetnek vele, hogy minél pontosabban feltárják a mentális állapotát. Nagyon fontos ugyanis megállapítani, hogy fennáll-e nála a büntethetőségét kizáró vagy korlátozó ok.

(A legfrissebb hírek itt)

A szellemi leépülés kizárható, de a személyiségzavar, akár kevert formában is, elképzelhető nála. Narcisztikus vagy skizoid tüneteket is megállapíthat a szakértő. Ha ezek közül valamelyik komoly mértékben fennáll V. Kendénél, a bíróság úgy is dönthet, hogy kényszergyógykezelésre ítélik, és akkor nem a börtönbe, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kerül. Ott bizonyos időközönként megvizsgálják, majd, s aztán vagy gyógyultnak nyilvánítják és kiengedik, vagy maradnia kell.

(Ez is érdekelheti: Videón a magyar terrorista elfogása: ilyen környéken lakott)

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/krimi/kecskemet-teszt-pszichologus-v-kende-merenylet/h5jvrn7

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?