okt 13, 2020
3 Views
0 0

Percekig marcangoltak a kutyái egy idős férfit, most bíróság elé állt a nagykanizsai nő

Written by

Percekig marcangoltak a kutyái egy idős férfit, most bíróság elé állt a nagykanizsai nő

Gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés miatt állt bíróság elé az a nagykanizsai nő, aki miközben a fia kutyáira vigyázott, azok nekiestek és percekig marcangoltak egy idős férfit. A nő az előkészítő tárgyaláson nem fogadta el az ügyész által ajánlott büntetést, így ítélet nem született.

A vádlott egy ötvenes éveiben járó nagykanizsai nő, aki még januárban vitte sétálni a két kutyát – akik az ügyész elmondása szerint az oltásaikat megkapták, és rendes körülmények között voltak tartva. A nő egy zárt kutyafuttatóban engedte el az állatokat, és vette le róluk a szájkosarat. A kutyák végül egy macska miatt törtek ki a rosszul bezárt kapun, ekkor történt a tragédia: a két állat megtámadott egy éppen a környéken tartózkodó idős férfit. Az áldozat a földre került, a kutyák pedig marcangolni kezdték – ismertette az esetet az ügyész, Szűcsné Lukács Mónika.

Mire az állatokat leszedték a férfiről, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A kórházban mentették meg az életét. A tárgyaláson kiderült: a nagy testű, erős kutyák korábban is megtámadtak már embert az utcán, ami miatt a nőt el is tiltották attól, hogy egyedül sétáltassa a kutyákat, mert azok visszatartásához gyenge volt.

Polai István Richárd, ügyvéd szerint az eljárás során vizsgálni kell majd azt is, hogy a vádlott joggal bízhatott-e magában, azt illetően, hogy képes-e megakadályozni a kutyák kitörését akkor is, ha levette róluk a pórázt és a szájkosarat.

Az előkészítő tárgyaláson az ügyész a nőre 1 év 10 hónap, három évre felfüggesztett büntetést javasolt, de ezt a vádlott nem fogadta el, így a bíró rendes tárgyalás kitűzését rendelte el.

Életveszélyesen megsebesítettek egy férfit a nő gondjaira bízott kutyák

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201013-percekig-marcangoltak-a-kutyai-egy-idos-ferfit-most-birosag-ele-allt-a-nagykanizsai-no

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?