ápr 27, 2021
7 Views
0 0

Pénzjutalommal ösztönzik a fiatalokat az oltásra Nyugat-Virginiában

Written by

Persze nem arról van szó, hogy aki beoltatja magát, annak rögtön zöldhasúakkal bővül a pénztárcája, de az amerikai állam 100 dolláros megtakarítási kötvényt ajánl fel a fiataloknak, hogy így lendítsen az oltakozási kedven. 

Nyugat-Virginia az elsők között volt az államok között az oltási ütemben, de ezt a tempó csökkent az utóbbi időben, a helyi hatóságok szerint részben azért, mert a fiatalok vonakodnak beadatni maguknak a vakcinákat – írja a BBC

A pénzjutalom így hát a 16 és 35 év közötti korosztálynak jár, hogy – az állam kormányzójának szavai szerint – valami igazán motiválja őket a védőoltás felvételére. 

A kötvényeket a Joe Biden amerikai elnök által beterjesztett, 1900 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagból tervezi finanszírozni Nyugat-Virginia, amelynek az oltásra jogosult 1,5 millió állampolgárának már 52 százaléka megkapta legalább a vakcina első dózisát. 

index.hu/kulfold/2021/04/27/uj-mintaorszaga-lett-a-koronavirus-elleni-harcnak/penzjutalommal-osztonzik-a-fiatalokat-az-oltasra-nyugat-virginiaban/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?