márc 4, 2021
9 Views
0 0

Parragh László: Nyárra újra beindulhat minden

Written by

Nem volt más választás, muszáj volt lépni – ezt mondta a Magyar Nemzetnek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a csütörtökön bejelentett zárlatról. Azt Parragh László is elismeri, hogy a szigorítások további károkat okoznak a gazdaságban, véleménye szerint nyárra újra beindulhat mindent, ha az átoltás eredményeket hoz.

A kamarai elnök szerint fontos, hogy a gyártással foglalkozó cégek nem zárnak be, azok ugyanis az elmúlt időszakban a munkaszervezés területén felkészültek a védekezésre. Leszögezte, hogy ez igaz a szolgáltatási szektorra is, azzal a különbséggel, hogy ott nagyon magas a közösségi kontaktusok száma. Az autógyárakról azt mondta: magas a rendelésállományuk, emiatt tevékenységük nincs veszélyben.

Parragh aláhúzta: a járvány terjedésének jelenlegi felfutásában nem lehet mást tenni, mint korlátozni a közösségi találkozásokat.

Gulyás Gergely csütörtökön jelentette be, hogy az Orbán-kormány a koronavírus-járvány eddigi legszigorúbb zárlatát rendeli el. Az újabb szigorítások értelmében március 8-tól április 7-ig bezárják az iskolákat, óvodákat, és két hétre az üzletek sem nyithatnak ki. A magánegészségügy kivételével március 8-tól március 22-ig pedig minden szolgáltatás szünetel.

 

index.hu/gazdasag/2021/03/04/parragh-laszlo-gazdasag-oltas-koronavirus-nyarra-minden-beindul-ujra/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Gazdaság · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?