márc 4, 2021
15 Views
0 0

Parragh László a zárásról: nem volt más választás

Written by

Parragh László a zárásról: nem volt más választás

Nem volt választás, muszáj volt lépni. A gazdaságban további károkat okoz a korlátozás, de ha az átoltás eredményt hoz, akkor elvileg nyárra újra beindul minden – reagált a Magyar Nemzetnek Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentésére.

Parragh László jelezte: fontos az, hogy a gyártással foglakozó cégek nem zárnak be, azok ugyanis az elmúlt időszakban a munkaszervezés területén felkészültek a védekezésre. Mint a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta: ez igaz a szolgáltatási szektorra is, ám ott nagyon magas a közösségi kontaktusok száma.

A gyárak is megtették azokat a lépéseket, amelyek óvják a munkatársak egészségét, és ezzel fenntartják a termelést. Az autógyáraknak például magas a rendelésállományuk, emiatt nincs veszélyben a tevékenységük. Ez esetben az jelenti a kockázatot, ha a dolgozók sorra megbetegednek, ami a működést is nehéz helyzetbe hozhatja. Ezért a járvány terjedésének jelenlegi felfutásában nem lehet mást tenni, mint korlátozni a közösségi találkozásokat. Az emberek egészségének és életének a megóvása mindennél fontosabb

– közölte az MKIK elnöke.

Mint korábban arról hírt adtunk, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a többi között közölte: az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják, az üzletek március 8-tól március 22-ig bezárnak – kivétel az élelmiszerbolt, a patika, a drogéria és a benzinkút. Szintén március 8-tól 22-ig minden szolgáltatás szünetel, a humán egészségügyi szolgáltatásokat leszámítva.

Forrás: Magyar Nemzet; Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

pestisracok.hu/parragh-laszlo-a-zarasrol-nem-volt-mas-valasztas/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?