ápr 5, 2021
7 Views
0 0

Párizsi élet a koronavírus árnyékában: „mintha valaki állandóan figyelne bennünket, hogy mindent betartunk-e”

Written by

Párizsi élet a koronavírus árnyékában: „mintha valaki állandóan figyelne bennünket, hogy mindent betartunk-e”

Harmadik alkalommal vezettek be szigorú korlátozásokat Franciaországban a járvány erősödése miatt. Egy hónapra éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el, az iskolákban három hétig szünetel a tanítás. A francia kórházak a mutánsok terjedése miatt megteltek, több mint 5-ezer embert ápolnak intenzív osztályokon. Az ATV Híradó riportja.

Bezárt üzleteket és csak nagyon kevés embert lehetett ma látni a párizsi utcákon. A járvány terjedése miatt életbe lépett ugyanis az újabb, immár harmadik országos zárlat, amely némileg enyhébb, mint a korábbiak. A francia polgárok most engedély nélkül elhagyhatják az otthonukat tíz kilométeres távolságra. Sokan nehezen viselik a korlátozásokat.

„Már egy éve nem lehet elutazni az országból. Az időm negyedét otthon töltöm. Félünk, ha elmegyünk otthonról, amihez engedély kell, este pedig hét órára haza kell érni. Közben pedig mintha valaki állandóan figyelne bennünket, hogy mindent betartunk-e”

– panaszkodott egy párizsi lakos.

A francia egészségügy elérte teljesítőképessége határát. A 67 milliós országban naponta ötvenezer körüli új esetet regisztrálnak. Szombaton 213 halálesetet jelentettek.

Nem csitulnak a viharok az Astrazeneca koronavírus elleni vakcinája körül. Az amerikai kormányzat úgy döntött, hogy a brit-svéd gyártól elveszi a baltimore-i gyártóüzemet és a Johnson and Johnson céget bízza meg az üzemeltetésével, miután 15 millió adag oltóanyag tönkrement – egy emberi tévedés – az alapanyagok összekeverése miatt.

Legutóbb Hollandiában korlátozták az Astrazeneca-vakcina használatát a 60 év felettiekre, miután öt beoltottnál súlyos trombózis lépett fel, egyikük pedig meghalt. Az Egyesült Királyságban 18 millió embert oltottak be ezzel a szerrel, akik közül hét halt meg hasonló tünetekkel.

Közben az Egyesült Államokban már több mint 160 millió adag, koronavírus elleni vakcinát adtak be a lakosságnak. A 330 milliós országban több mint százmillió ember kapott legalább egy dózist.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210405-parizsi-elet-a-koronavirus-arnyekaban-mintha-valaki-allandoan-figyelne-bennunket-hogy-mindent-betartunk-e

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?