okt 13, 2020
13 Views
0 0

Pár nap alatt letesztelnek majdnem egy magyarországnyi embert, eddig egymillióból egy fertőzöttet sem találtak  

Written by

Tizenkét koronavírusos miatt öt nap alatt elvégeznek kilencmillió tesztet egy kínai városban.

Miután a koronavírus első epicentrumának számító Vuhanban és az ország más részein sikerült úrrá lenni a járványon, Kínában a világ számos más pontjával szemben nagyrészt kontroll alatt tudják tartani a vírust (jelenleg mindössze 227 aktív fertőzöttről tudni az 1,39 milliárdos országban). Ennek egyik fontos eszköze a tömeges szűrés, májusban például tíz nap alatt Vuhan teljes lakosságán, 11 millió emberen végeztek el koronavírustesztet. Sok száz helyszínen több ezer szakdolgozó segédkezett a tömeges tesztelésben, az idős, fogyatékkal élő vagy kiszolgáltatott helyzetben lévő polgárokat pedig saját otthonukban keresték fel.

Ezúttal a kelet-kínai Csingtao kilencmillió lakóját tesztelik végig a tervek szerint mindössze öt nap alatt, miután a város egyik kórházában tizenkét fertőzöttet azonosítottak, közülük hatan tünetmentesek voltak. Csingtaóban ezt megelőzően közel hét hónapig nem regisztráltak covidos megbetegedést. Az új eseteket a kínai aranyhét után észlelték, ilyenkor országszerte rengetegen kelnek útra, hogy a családjukkal ünnepeljenek, a tengerparti városban közel 4,5 millióan fordultak meg.

A hétvége óta már hárommillió embert leteszteltek, és a keddig megérkezett 1,1 millió eredmény között egyetlen pozitív esetet sem találtak.

Kép: AFP

24.hu/kulfold/2020/10/13/kina-csingtao-koronavirus-tomeges-teszteles/

Komment írása

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?