okt 17, 2020
2 Views
0 0

Papírbálába szorult a sofőr, de annál is nagyobb volt a baj – VIDEÓVAL

Written by

Egy mentéshez riasztották a rendőröket, mert egy zsámbéki parkolóban egy kamionsofőr beszorult egy papírbálába. Nem sokkal később azonban kiderült, hogy nagyszabású kábítószerügyletről van szó: a nyomozás végén 90 kilónyi drogot és közel százmillió forint értékű eurót és forintot is találtak az egyenruhások – adta hírül a police.hu

Egy fiatal férfi hívta a rendőrséget 2020. október 15-én délelőtt egy zsámbéki parkolóba, miután kimentettek egy papírbálába szorult kamionsofőrt, a jármű rakterében pedig furcsa fekete csomagot vettek észre. A kiérkező járőr a gyanús csomagot látva erősítést és kábítószer-kereső kutyát kért a helyszínre, és ezalatt ott tartotta a kiszabadított és könnyebb sérüléseket szenvedett bosnyák sofőrt.

Később a kutya egyértelmű jelzést adott, hogy a csomagban kábítószer van, a 9 kilogramm drogot lefoglalták, és a 71 éves sofőrt, valamint a helyszínen lévő, a rendőrséget értesítő 22 éves budapesti férfit előállították. Már úgy tűnt, az ügy le is van zárva, ám a kihallgatáskor újabb információk derültek ki.

A nyomozók rájöttek, hogy a telefonáló, a 22 éves A. Máté több egy önzetlenül segítő állampolgárnál, aki állítása szerint éppen csak arra járt, amikor észrevette a bajba jutott bosnyák kamionsofőrt. A nyomozók kiderítették, hogy valójában a vele egykorú B. Dániellel érkezett a zsámbéki pihenőbe, ahol a délszláv kamionból elkezdték átpakolni autójukba a 11, egyenként kb. 7,5-8,5 kilós, leragasztott csomagokat. Az utolsó zsák kiemelése közben azonban a sofőr beesett és beszorult az egyik papírbálába. Rögtönözni kellett a kábítószerdílereknek, így B. Dániel a megtömött csomagtartójú kocsijával elhajtott, barátja pedig hívta a rendőröket, és megpróbálta félrevezetni őket. 

[embedded content]

A rendőrök nem sokkal később megtalálták a másik autót Budapest XI. kerületének egyik parkolójában. A kocsiban tíz, a kamionban találttal megegyező csomagot, valamint többkötegnyi, összesen 91.927.900 forint értékű eurót és forintot foglaltak le. A rendőrség beszámolója szerint a hatalmas mennyiségű pénz megszámolása is kreativitást igényelt, mert nem volt olyan irodabútor, amelyen elfértek volna a kipakolt bankjegyek. A két helyszínen megtalált kábítószer közel 90 kilogramm, értéke a végfelhasználókhoz eljutva körülbelül 226 millió forint. 

A kormányzár fogott ki az ittas férfin.

index.hu/belfold/2020/10/17/mentoakciobol_negyedmilliardos_drogfogas_videos/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?