márc 30, 2021
7 Views
0 0

Pandémiás világegyezményt sürgetnek a nyugat-európai nagyhatalmak

Written by

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A világ vezető lapjaiban közösen jegyzett cikkben jelezte több mint húsz állam és kormányfő, köztük Angela Merkel német kancellár, Emmanuel Macron francia elnök és Boris Johnson brit miniszterelnök, valamint Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet elnöke, hogy a jövőbeni járványok kezelésére új világegyezményt javasolnak.

Mint írták, nem az a kérdés, hogy lesz-e új világjárvány, hanem mikor. Világegyezményre pedig már csak azért is szükség van, mert a mostani járványban megtanulhattuk, hogy “amíg nincs mindenki biztonságban, senki sincs biztonságban”.

Közösen jegyzett cikkükben a határokon átnyúló együttműködés fontosságáról és egy multilaterális rendszer kiépítésének fontosságáról írtak. “A cél világos: összefogni az országokat, hogy visszautasítsuk az elszigetelődés és a nacionalizmus csábítását, és szembeszálljunk a kihívásokkal. A békét, prosperitást, egészséget és biztonságot csak a szolidaritás és az összefogás szellemében érhetjük el.”

Mint írták, egy új egyezmény alapján jobb korai riasztórendszereket lehetne kiépíteni, egyben javítani lehetne az országok közti adatmegosztáson, valamint a védekezéshez szükséges eszközök és vakcinák elosztásán is. “Lesznek még világjárványok és más súlyos egészségügyi vészhelyzetek. Egyedül egy kormány vagy világszervezet sem képes kezelni ezeket” – írták. (Via BBC)

444.hu/2021/03/30/pandemias-vilagegyezmenyt-surgetnek-a-nyugat-europai-nagyhatalmak

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?