okt 15, 2020
13 Views
0 0

Pálinkás József kész arra, hogy miniszterelnök-jelölt legyen

Written by

Pálinkás József kész arra, hogy miniszterelnök-jelölt legyen

A megalakult Új Világ Néppárt elnöke szerint az emberek egy része elfordul a politikától, ez látszik a vasárnapi, borsodi időközi választás részvételi eredményén is.

Pálinkás József az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, az új párt egy szabadelvű, konzervatív párt, egy praktikus, pragmatikus középpárt. Szeretnék megszüntetni, hogy “középen” csak egy árok legyen, a megosztottság ugyanis káros, ahogyan nem jó az sem, ha valaki szakmai kérdésekben is aszerint nyilatkozik, hogy mi a politikai álláspontja.

Az első Orbán-kormány miniszterét a műsorban arról kérdezték, hogy pártja azokat szólítja-e meg, akik kiábrándultak a Fidezsből, de a baloldalon nem találnak maguknak szimpatikus pártot. Pálinkás erre azt felelte: őket is, de azokat is, akik kiábrándultak, ennek ellenére még mindig a Fideszre szavaznak.

Úgy látja, az emberek egy része elfordul a poltiikától, a gondolkodó embereknek elegük van belőle – ez látszik szerinte a vasárnapi, borsodi időközi választás részvételi eredményén is, ugyanis alig 40% ment el szavazni, miközben egy jelentős kampány folyt.

Pálinkás szerint ma közel vannak ahhoz a politikai pártok, hogy lehetségessé váljon egy kormányváltás, de az ellenzék egyelőre nem tud olyan ajánlatot tenni, ami a jelenlegi helyzetet megfordítaná.

Arra a kérdésre, hogy lenne-e miniszterelnök-jelölt, azt felelte: a fejében már ott van a gondolta, hogy ha pártja megerősödik, politikai tényezővé válik, és más pártok is támogatják, akkor kész arra, hogy válllaja a jelöltséget.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201015-palinkas-jozsef-egyenes-beszed-2020-10-15

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?