máj 26, 2021
6 Views
0 0

Pálinkás József is elindul a miniszterelnök-jelöltségért

Written by

Ellenszavazat nélkül támogatta az Új Világ Néppárt (ÚVNP) kedden megtartott közgyűlése, hogy a párt elnöke, Pálinkás József legyen a párt miniszterelnök-jelöltje a 2021 őszén megtartandó előválasztáson.

„Azoknak a választóknak, akik egy pragmatikus, polgári, középpártot szeretnének látni a parlamentben, kötelességünk megmutatni azt, hogy vannak olyan jelöltjeink, akik képesek arra, hogy ezt az országot, abból a nehéz helyzetből, amiben van, kivezessék” – mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Pálinkás József.

Az Új Világ Néppárt elnöke arról beszélt, a pandémia ideje alatt nehéz egy pártot felépíteni. A bejelentésük után, miszerint részt vesznek az előválasztáson, jelentős megnőtt azok száma, akik jelentkeznek hozzájuk.

Az MTA volt elnöke nem fél különösebben attól, hogy jelöltségével céltáblává válik. A kampányban nem kíván a beszállni a harsány hangok közé. Megfontolt embernek tartja magát, aki végigviszi a feladatokat.

A jelöltek kapcsán megjegyezte, hogy 25-30 helyen indulnak az előválasztáson. Arra kaptak ígéretet, hogy amennyiben az 5 főt eléri a győztes jelöltek száma, önálló frakcióként indulhatnak. Lesz egy B verziójuk is, arra az esetre, ha nem lesz 5 győztes jelöltjük, ha ez a helyzet áll fent, akkor a győztesek bármelyik frakcióba beülhetnek.

Úgy véli, sok hasonlóság van az ő programjuk és az ellenzéki program között. Szerinte 150 ezer forintot ígérni a nyugdíjasoknak győzelem esetén, ez kampányfogás, mint, ahogy a a négynapos munkahéttel sem értenek egyet. Arról is beszélt, hogy a programpontok végső összefésülése szerinte a választás után fog megtörténni. Lesz egy közös ellenzéki program, de nem gondolja, hogy abban minden ígéret szerepelni fog, amelyek most a pártoktól elhangoznak.

Abban az esetben, ha lesz kormányváltás, de nem lesz az ellenzéknek kétharmada, szerinte el kell menni addig a határig, amit a jog lehetővé tesz. El tudja képzelni, hogy 2022 után olyan helyzet teremtődik, amelyben meg lehet változtatni olyan rendelkezéseket, amelyekről most azt gondolják, hogy nem.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210526-palinkas-jozsef-is-elindul-a-miniszterelnok-jeloltsegert

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?