máj 26, 2021
3 Views
0 0

Özvegye nem akarja, hogy Hofi Gézának szobrot állítsanak

Written by

Július 2-án lenne 85 éves Hofi Géza. Ebből az alkalomból emléktáblát avatnak a 2002-ben elhunyt humoristának a belvárosi Anker közben. Özvegye, Hofi Ildikó a Metropolnak beszélt arról, hogy a VI. kerület eredetileg szobrot tervezett állítani a férjének, azonban ezt ő nem akarta.

A férjem annyira szerény ember volt, hogy lebeszéltem a képviselőt arról, hogy szoborban gondolkozzon ebben az apró utcában, viszont egy emléktáblát a ház megérdemel. Végül nemcsak az önkormányzati képviselő-testület szavazta meg egyöntetűen az emléktábla felállítását, hanem a ház lakói is egyetértettek vele.

Hozzátette, sokan gondolják, hogy Budapesten már van szobra Hofinak, de ez nincs így. „Nem győzöm hangoztatni, hogy a hatodik kerületben, a volt Mikroszkóp színpad előtt a Művészetek szobra áll, amihez felhasználták Hofi Géza arcképét. Stremeny Géza alkotása az összes művészeti ágat összefoglalja, azért van a „pesti Brodwayen” a szobor, meg a szobrász imádta Gézát, de az nem egy Hofi-szobor” – magyarázta Hofi Ildikó.

24.hu/kultura/2021/05/26/hofi-geza-ozvegy-hofi-ildiko-szobor-emlektabla/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?