márc 29, 2021
3 Views
0 0

Otthonfelújítási támogatás: gondot okozhat, ha lemarad a számláról a harmadik név

Written by

A jogszabály szerint az igazolványban szereplő névre kell, hogy szóljon a számla, de az államkincstár szerint igyekeznek rugalmasak lenni.

Az RTL Híradó egyik nézője azzal kereste meg a csatornát, hogy igénybe vette az otthonfelújítási támogatást, ehhez a szabály szerint számlákat is gyűjtött, ám azokat – megszokásból – a mindennapokban használt nevére gyűjtötte, nem pedig a személyi igazolványban szereplő teljes nevére.

A Magyar Államkincstárnál azt mondták neki, hogy így nem fogják elfogadni a számlákat, és még a beadás előtt újakat kell szereznie. A nézőnek ezért most négy vállalkozással kell újraíratnia a számlákat.

Az igénylőnek az volt a szerencséje, hogy az erről szóló információ még azelőtt jutott el hozzá, hogy a dokumentumokat beadta volna, a kincstár pedig hiánypótlást kért volna tőle.

Az RTL műsorában elhangzott: a kérelmeket 30 nap alatt bírálják el, ha pedig hibát fedeznek fel bennük, egy alkalommal hiánypótlást lehet beadni, amelyre 30 napot adnak. Az államkincstár azt közölte a csatornával, hogy szerintük joggal várható el, hogy a számlán és az igazolványon lévő néz egyezzen.

Ugyanakkor hozzátették: ha az azonosítás egyértelmű, úgy nem kérik a név előtti titulust vagy a második keresztnevet.

hvg.hu/itthon/20210329_lakasfelujitas_tamogatas_szamla#rss

Komment írása

Article Categories:
hvg.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?