okt 17, 2020
8 Views
0 0

Ott kaphatta el a koronát az osztrák külügyminiszter, ahol Szijjártó is megfordult

Written by

Megfertőződött a koronavírussal Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter – közölte szombaton Bécsben a külügyi szóvivő.

A tájékoztatás szerint a tárcavezető „feltehetően” az EU-tagállamok külügyminisztereinek hétfői luxemburgi találkozóján kaphatta el a fertőzést. A találkozón a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter is részt vett.

Pénteken Sophie Wilmes belga külügyminiszter közölte, hogy önkéntes karanténba vonul, mert koronavírus-fertőzésre utaló tünetei vannak.

Az osztrák külügyminiszternek nincsenek tünetei. Schallenberg szerdán részt vett az osztrák kormány ülésén, ahol mindenki a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselt. Ennek ellenére elővigyázatosságból szombaton az összes kormánytagon elvégzik a koronavírus-tesztet – közölte a bécsi külügyi szóvivő.

Letesztelik továbbá a külügyminisztérium és az osztrák parlament mindazon munkatársait, akikkel a miniszter a héten közvetlen kapcsolatba került.

Schallenberg összes jövő heti programját lemondták, így a hétfőre tervezett londoni utat, a keddi koppenhágai hivatali látogatást, valamint a görög és a ciprusi hivatali partnereivel csütörtökre és péntekre tervezett találkozót.

Kiemelt kép: Alexander Schallenberg osztrák (k), Ivan Korcok szlovák (b) és Szijjártó Péter magyar (j) külügyminiszter az úgynevezett bécsi ötök informális csoportosulás budapesti sajtótájékoztatóján 2020. július 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

24.hu/kulfold/2020/10/17/ott-kaphatta-el-a-koronat-az-osztrak-kulugyminiszter-ahol-szijjarto-is-megfordult/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?