Sze 30, 2020
12 Views
0 0

Ötezer kisállatot találtak holtan dobozokban egy kínai áruraktárban

Written by

Reggel 4 hírlevél

Amit tudni kell, minden reggel.

Óriási kisállatszállítmányra bukkantak állatvédők egy logisztikai központban, a közép-kínai Honan tartományban, a szállítmány nagy része, mintegy ötezer egyed azonban éhen vagy szomjan pusztult, esetleg megfulladt, mire rájuk találtak – írja a CBS News.

A portál szerint a kisállatok tömeges elpusztulását az okozhatta, hogy az állatszállítmány a szabályossági aggályok miatt elakadt az eladó és a megrendelők között, de közben senki nem gondoskodott a raktárban rekedt nyulak, tengerimalacok, kutyák és macskák ellátásáról. A kínai jogszabályok szerint tilos élő állatokat „normál csomagolásban” szállítani.

Forrás: Utopia

A szállítmányért felelős cég, a Yunda a helyi sajtónak azt állította, nem volt tudomása az esetről, de a vállalat dolgozói azt mondták az állami Global Times napilapnak, hogy a cég engedélyezte a kisállatok szállítását olyan dobozokban, amiken lyukak segítik a levegő áramlását.

A szállítmányt felfedező Utopia nevű állatmentő szervezet képviselője elmondta, húsz önkéntesnek mintegy kétszáz nyulat, valamint ötven kutyát és macskát sikerült megmentenie a pusztulástól. Sokukat rögtön örökbe fogadták, a súlyos állapotban lévő állatokat pedig állatorvosi klinikákra szállították.

A hatóságoknak a rothadó állattetemektől bűzlő raktár fertőtlenítéséről és az elpusztult állatok eltemetéséről is gondoskodniuk kell még.

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.


Megnézem

444.hu/2020/09/30/otezer-kisallatot-talaltak-holtan-dobozokban-egy-kinai-aruraktarban

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?