ápr 27, 2021
0 Views
0 0

Ötezer fős koncertet tartottak Barcelonában, hatan fertőződtek meg utána

Written by

Március 27-én a spanyolok letesztelték, hogy milyen következményei vannak, ha egy zenei koncertet maszkviseléssel, de távolságtartás nélkül tartanak meg. 

A barcelonai Palau Sant Jordi arénában tartott koncerten összesen ötezer olyan ember vett részt, akiket nem oltottak be a koronavírus elleni vakcinák valamelyikével. Az esemény előtt közvetlenül mindannyiukat tesztelték. A rendezvényen egy spanyol indie popzenekar, a Love of Lesbian játszott.

Az esemény után két héttel is letesztelték az összes résztvevőt

és mindössze hat fertőzöttet találtak. 

Ráadásul Josep Maria Llibre, az egyik helyi kórház infektológus főorvosa azt állítja, hogy jó eséllyel egyikük sem a rendezvényen kapta el a fertőzést. „A hatból négy esetben biztosak vagyunk benne”, hogy nem a koncerten történt a transzmisszió – mondta.  

Boris Revollo virológus mindezt azzal egészítette ki, hogy a fennmaradó két személy esetében nem tudnak biztosat mondani, de „nagyon magas a valószínűsége” annak, hogy nem a koncerten kapták el a vírust.

Barcelona polgármestere, Jaume Collboni szerint a kísérlet azt bizonyítja, hogy mostmár lehet lazítani a járványügyi korlátozásokon és ismét újraindulhat a kulturális élet a városban. 

index.hu/kulfold/2021/04/27/uj-mintaorszaga-lett-a-koronavirus-elleni-harcnak/otezer-fos-koncertet-tartottak-barcelonaban-hatan-fertozodtek-meg-utana/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?