ápr 6, 2021
1 Views
0 0

Öt évet kértek a férfira, aki részegen mentősökre, majd rendőrökre támadt

Written by

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt folytatnak nyomozást egy huszonkét éves férfi ellen, aki mentősökre és rendőrökre is rátámadt 2018 októberében – olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

Az ügyészség tájékoztat róla, hogy két és fél évvel ezelőtt egy szabolcsi büfénél történt verekedés miatt rendőröket hívtak, akik a helyszínen igazoltatták a személygépkocsiban ülő, erősen ittas rendbontót, akinek észlelték vérző sérülését, és mentőt hívtak hozzá.

A részeg verekedő nem reagált a mentős kérdéseire, helyette az ülésen balra dőlt, úgy tűnt, mintha elájulna.

Az egészségügyi szakember közelebb hajolt az ittas férfihoz, hogy életfunkcióit ellenőrizze, aki azt mondta, őt nem viszik sehová, majd a mentőst ököllel arcon ütötte. 

Ezt észlelve a rendőr felszólította a randalírozót, hogy fejezze be, amit csinál, azonban ő a rendőrre is rátámadt, ököllel megütötte a fején. Ekkor az egyenruhások lefogták az agresszív férfit, és megbilincselték, ám ő még ekkor is ellenállt, miközben szidalmazta és fenyegette a rendőröket.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy, illetve közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, továbbá kétrendbeli könnyű testi sértés és becsületsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Fehérgyarmati Járásbíróságon. A felsorolt tettek miatt az ügyészség azt indítványozta, hogy ha a férfi beismeri cselekedetét, akkor kapjon öt év börtönt, és öt évre tiltsák el közügyektől.

index.hu/belfold/2021/04/06/debrecen-ugyeszseg-reszeg-verekedo-mentosokre-rendorokre-tamadt-vademeles/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?