jún 7, 2021
12 Views
0 0

„Összevérezett, kiégetett oltárterítők” – jómódú fiatalok verték szét a lotthardi tempolomot

Written by

„Összevérezett, kiégetett oltárterítők” – jómódú fiatalok verték szét a lotthardi tempolomot

Jómódú családokból származó fiatalok rongálták meg a Pécshez közeli Lotthárd templomát – erről a helyiek beszéltek az ATV Híradónak. A valószínűleg ittas kamaszok betörték a templom ablakait, majd az épületbe bejutva válogatás nélkül összetörtek mindent, amit találtak. A rendőrök elfogták az elkövetőket. Összesen hat, 15 és 17 év közötti fiatalt állítottak elő. Az ATV Híradó riportja.

Összetört szobor, megrongált feszület, szétzúzott üvegablakok. A rombolás nyomai láthatóak a Baranya megyei Lotthárd templomában. A betörők az ajtót berúgva jutottak be az épületbe, ahol válogatás nélkül törtek-zúztak. Egy neve elhallgatását kérő helyi asszony elmondta, mi maradt a rongálás után: „egy feszület, a Szűz Mária szobor, és az összevérezett oltárterítők, kiégetett oltárterítők, csikkel.”

A templom ablakait, belső ajtajait sem kímélték a vandálok. A helyiek azt mondták, hogy ők úgy tudják: egy ittas fiatalokból álló csoport dúlta fel a templomot.

„A lotthárdi templomba betörtek. Kollégáim a helyszínen megállapították, hogy a templomban üvegeket törtek ki. Egy keresztet, valamint egy szobrot is megrongáltak, illetve a vallási tisztelethez használt ruhákat szétdobálták. Ezen kívül a településen egy személygépkocsi tükrét is megrongálták, illetve egy kerítést is megrongáltak” – fogalmazott Berlász Viktória, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrök a betörés után nem sokkal egy hatfős csoport tagjait állították elő. A 15 és 17 év közötti fiatalokat gyanúsítják azzal, hogy tönkretették a templom berendezését. A helyiek kamerán kívül azt mondták, hogy ők úgy tudják, hogy a fiatalok rendezett körülmények között élnek. Többen közülük ügyvédcsaládból származnak. A randalírozó fiatalok egymillió forintos kárt okoztak. Ellenük garázdaság és rongálás miatt is folyik az eljárás.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210607-osszeverezett-oltarteritok-kiegetett-oltarteritok-jomodu-fiatalok-vertek-szet-a-lotthardi-tempolomot

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?