nov 22, 2020
8 Views
0 0

Összepingálták a BKK-járművek orrát

Written by

Egy ausztrál kezdeményezés alapján novemberben világszerte sok férfi egy teljes hónapra félreteszi a borotvát, és megnöveszti a bajuszát (movember, magyarul például “bajuszfivérek”). Ezzel arra hívják fel a figyelmet, hogy a férfiaknak is törődniük kell az egészségükkel, illetve hogy rendszeres szűréssel megelőzhető az egyik legelterjedtebb férfibetegség, a prosztatarák.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is csatlakozott az Astellas Pharma támogatásával megvalósuló kampányhoz: a következő hetekben a legforgalmasabb budapesti villamosvonalakon „bajszos Combinók” közlekednek, jelezve hogy a november a prosztatarák-megelőzés hónapja.

Forrás: BKV
Forrás: BKV

A BKV is üzent a kampánnyal kapcsolatban, hiszen bajuszt és mosolyt manapság csupán az otthon melegében láthatunk, mivel már nemcsak a BKV járatain vagy a boltokban, de közterületen is kötelező a maszkviselés.

“A körutat ellepő bajszos és mosolygós villamosoknak, ahogyan természetesen maszkos buszainknak is fontos társadalmi üzenete van: vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra, és eközben lássuk meg a mosolyt is a maszk mögött”.

Nyitókép: BKK/Fővárosi Önkormányzat

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Életmód · Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?