jún 9, 2021
7 Views
0 0

Összedőlt egy bontásra ítélt épület Dél-Koreában, többen meghaltak

Written by

Összedőlt egy bontásra ítélt épület Dél-Koreában, többen meghaltak

Legalább kilencen életüket vesztették és nyolcan súlyosan megsérültek a dél-koreai Kvangdzsu városában szerdán annak nyomán, hogy összedőlt egy ötemeletes épület, amelyben éppen bontási munkálatok folytak – közölte a helyi tűzoltóság.

A házomlás hirtelen következett be, az épület törmelékei a környező forgalmas utcára estek és maguk alá temettek egy ott parkoló buszt az utasaival.

A tűzvédelmi hatóság szóvivője szerint az áldozatok a busz utasai voltak. Az állami televízióban közölte, hogy az épület lebontásán dolgozó munkásokat még időben ki tudták menekíteni. Mint mondta, a munkások a nyomozóknak arról számoltak be, hogy a szerencsétlenség előtt még le tudtak zárni egy közeli utcát. Hozzátette: átkutatják a romokat, hogy nem rekedt-e senki a törmelék alatt.

A helyi sajtóban megjelent felvételeken látni lehetett, ahogy a törmelék rázuhan a buszra és hatalmas porfelhő lepi el az utcát. A házomlást követően a mentőalakulatok hordágyakkal és feszítővasakkal felszerelkezett több tucat tagját lehetett látni, ahogy túlélők után kutatnak miközben a hattérben markológéppekkel próbálják elemelni az útból az utcára zuhant betontömböket és elferdült acélgerendákat.

Egyelőre még nem világos, hogy mi okozhatta a szerencsétlenséget a dél-koreai fővárostól, Szöultól 270 kilométerre délnyugatra található városban.

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210609-osszedolt-egy-bontasra-itelt-epulet-del-koreaban-tobben-meghaltak

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?