jan 14, 2021
12 Views
0 0

Összecsaptak a rendőrökkel a tiltakozók Brüsszelben, miután hatósági intézkedés közben halt meg egy 23 éves férfi

Written by

Járvány hírlevél

A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Összecsaptak a rendfenntartókkal Brüsszelben szerdán a tüntetők, akik egy rendőri intézkedés közben meghalt férfi ügye miatt tiltakoztak, írja a Euronews.

Fotó: Dursun Aydemir/Anadolu Agency via AFP

A 23 éves Ibrahima B.-t szombaton igazoltatták társaival együtt Schaerbeek városrészében – csoportosan voltak épp együtt közterületen, ami a járványügyi szabályok miatt tilos. A beszámolók szerint a férfi elmenekült az ellenőrzés elől, a rendőrök pedig azért is vehették üldözőbe, mert telefonjával rögzítette az intézkedést. 

Őrizetbe vették, a rendőrségre vitték, ahol rosszul lett. Kórházba szállítása után szívinfarktusban meghalt.

Fotó: JULIETTE BRUYNSEELS/BELGA via AFP

A Euronews beszámolója szerint szerdán százak tüntettek emiatt, majd egy csoport rongálni és gyújtogatni kezdett, és rendőrökre támadt. A rendőrök könnygázt vetettek be a Gare du Nord közelében lévő rendőrkapitányság előtt összegyűlt tömeggel szemben. 

A hatóságok Ibrahima B. ügyét kivizsgálását ígérik, Annelies Verlinden belügyminiszter szerint ugyanakkor a tüntetés utáni zavargások elfogadhatatlanok.

444.hu/2021/01/14/osszecsaptak-a-rendorokkel-a-tiltakozok-brusszelben-miutan-hatosagi-intezkedes-kozben-halt-meg-egy-23-eves-ferfi

Komment írása

Article Categories:
444 · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?