okt 14, 2020
2 Views
0 0

Orvosa utasítására a takarítónő adta be az injekciót a páciensnek – Katalin a neten panaszkodott, mire a doktor megzsarolta

Written by

Amikor a páciens a közösségi oldalán panaszkodott, hogy bedurrant az injekció helye, az orvos megzsarolta: írjon azonnal egy új posztot, ismerje el, hogy hazudott, semmi baja és kérjen bocsánatot tőle, vagy ráhívja a rendőrséget.

– A kálváriám akkor kezdődött, amikor a fájós lábam miatt felkerestem P. András háziorvost, aki egyben a helyi polgármester is. Mivel közmunkásként dolgoztam, a főnököm is volt – emlékezett a történtekre Barna Zoltánné Katalin (36). – A doktor úr különböző vizsgálatokra küldött, majd egy hétfői napon újra megvizsgált. Mivel az asszisztens éppen szabadságon volt, így a doktor úr utasítására a takarítónő, Annuska (46) öt napig adta be nekem a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és izomlazító injekciómat.

Katalin a Facebook-oldalalán elpanaszolta, hogy nem javult az állapota, mozdulni is alig bír a fájós lába miatt, ráadásul az injekció helye is begyulladt. A hír a háziorvos fülébe jutott, szerdán behívatta a beteg asszonyt, majd ráparancsolt, hogy írjon egy új posztot a közösségi oldalára.

(A legfrissebb hírek itt)

– A doktor úr a takarítónő telefonjával lefotózta a fenekemen az injekció helyét, majd követelte, írjak egy új bejegyzést arról, hogy valójában semmi bajom és hazudtam a panaszaimról. Ellenkező esetben kihívja rám a rendőrséget.

Katalin mit tehetett volna? Engedelmeskedett neki. Utána sírva felvánszorgott a fájós lábával a polgármesteri hivatalba, ott érte utol a doktor úr újabb telefonja.

– A doktor rám parancsolt, hogy szintén a FB-on kérjek bocsánatot tőle és a takarítónőtől. Engedtem az újabb zsarolásnak, hiszen betegként és alkalmazottként is kiszolgáltatott helyzetben voltam. Már nem hozzá, hanem egy közeli településre járok orvosi vizsgálatra. Azt szeretném, ha többé nem a takarítónő adná be az injekciómat, ha ő nem látná a személyes adataimat, a doktor úrtól pedig bocsánatkérést várok és azt, hogy minden betegének adja meg a kellő tiszteletet.

A nő azt mondja, hogy orvosa utasította, hogy nyilvánosan kérjen elnézést

A nő azt mondja, hogy orvosa utasította, hogy nyilvánosan kérjen elnézést

Katalin szeptemberben levélben panaszolta el sérelmeit a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Orvosi Kamarának. Gyors válaszukban tudatták, hogy ügyét hivatalból elküldték a Budapesti Orvosi Kamara etikai bizottságának.

A Blikk megkereste a háziorvost is, akinek feltettük a kérdéseinket.

– Nem élnék a válaszadás lehetőségével – közölte az orvos, majd lerakta a telefont.

Megkerestük a Magyar Orvosi Kamarát (MOK) is az ügyben, de nem nyilatkoznak. Hornyák Alíz, a MOK etikai bizottságának tagja arról tájékoztatott, hogy folyamatban lévő ügyben nem nyilvánosak az adatok és az információk.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Újra a csúcson? Ezzel rukkolt elő a Huawei (x)
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni kozmetikumot? Íme a titok! (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/vizsoly-injekcio-takaritono-beteg-orvos-zsarolas/bhb8p9d

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?