okt 18, 2020
13 Views
0 0

Országos rajzversenyt szerveztek Szent II. János Pál pápa születésének 100. évfordulóján

Written by

Az államtitkár felidézte, hogy 42 éve ezen a napon jelentették be a lengyel pápa megválasztását.

Soltész Miklós méltatta az egykori egyházfő alakját, életútját, és azt mondta: a pápa megmutatta, hogy az emberek, a közösség szeretete és szolgálata milyen jelentőséggel bír. Kiemelte: Szent II. János Pál pápa egész életében a rábízott embereket szolgálta, példás életet élt, és ezt állította a fiatalok elé is példaként.

A mai fiatalok számára az az egyik legnagyobb nehézség, hogy rengeteg mindenből lehet választani, számtalan lehetőség van. Segíteni kell őket, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb hivatást – hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve: ha valaki ezt megtalálja, egyúttal tudja a közösséget is szolgálni, az a boldogságra is rá fog találni az életben.

Kiemelte, hogy a rajzpályázatra mintegy 400 pályamunka érkezett, Magyarországról és a határon túlról.

Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő rámutatott: Szent II. János Pál a fiatalok pápája volt, és mindannyiunk felelőssége, hogy emlékét, munkásságát és lelkiségét megőrizzük. Üzenetei talán még aktuálisabbak, mint valaha – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Rónayné Slaba Ewa, az Országgyűlés lengyel nemzetiségi szószólója arról beszélt, hogy a pápa rendkívül nagy népszerűségnek örvendett, és mindenkivel meg tudta találni a közös nyelvet.

A rajzpályázatot a Kelet-Európai Fiatalokért Egyesület és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) hirdette meg az általános iskola alsó és felső tagozatos tanulói részére. A díjazottakat 13 iskolából választották ki az ország minden részéről, az eredményhirdetést a pátyi Szent II. János Pál-plébániatemplomban tartották. A pályázat megvalósulását a kormány anyagilag is támogatta.

Forrás és fotó: MTI

Magyar Kurír

magyarkurir.hu/hirek/rajzversenyt-szerveztek-szent-ii-janos-pal-papa-szuletesenek-100-evfordulojan

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
magyarkurir · News
banner

Vélemény, hozzászólás?