márc 31, 2021
18 Views
0 0

Országos korlátozásokat jelentettek be Franciaországban is

Written by

Az intézkedések legalább négy hétig lesznek érvényben.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

A francia kormány szombattól az ország egész területére kiterjeszti azokat a korlátozásokat, amelyek Párizsban és további tizennyolc megyében már második hete érvényben vannak a koronavírus miatt – jelentette be szerda esti televíziós beszédében Emmanuel Macron államfő. Az intézkedések legalább négy hétig lesznek érvényben.

A kormány által “harmadik utas” megoldásnak nevezett szigorítás lényege, hogy a fertőzés terjedését olyan intézkedésekkel kívánják megfékezni, amelyekkel nem kényszerítik otthon maradásra az embereket. A kormány az otthoni munkavégzést mindössze ajánlja, kijárási tilalom pedig továbbra is csak este 7 óra és reggel 6 óra között lesz érvényben.

A lakhelyet napközben időkorlát nélkül el lehet hagyni – ugyanakkor csak 10 kilométeres körzetben lehet mozogni. A kültéri gyülekezés hat főig engedélyezett. A megyék közötti közlekedés tilos, kivételt csak a halaszthatatlan vagy a hivatalos ügyek jelentenek.

Az államfő azt is bejelentette, hogy az iskolák, óvodák és a bölcsődék három hétre bezárnak, első héten távoktatás lesz, utána két hétig tavaszi szünet.

hvg.hu/vilag/20210331_franciaorszag_orszagos_korlatozas#rss

Komment írása

Article Categories:
hvg.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?