ápr 13, 2021
23 Views
0 0

Országos akcióba kezdenek a hazai utakon

Written by

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. évente egy kisebb megyeszékhely kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű, illegálisan kidobott szemetet gyűjt össze az országos közutak mentén. Az átlagosan évi 10 ezer tonnányi szabálytalanul kiszórt hulladék felszámolása ellenére időszakosan így is több helyen újratermelődnek az illegális szemétlerakatok, ezek eltüntetésére fókuszál 94 mérnökségén az országos közútkezelő a héten.

A biztonságos munkavégzés érdekében több helyen is kisebb-nagyobb korlátozásra lesz szükség. A szakemberek védelme érdekében ezúton is szeretnék felhívni az autósok figyelmét arra, hogy az ideiglenes korlátozásoknak megfelelően közlekedjenek a munkaterületek mellett.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyomatékosan arra kéri az úthasználókat, hogy az utazásuk során vagy más módon keletkezett hulladékukat ne dobálják el vagy helyezzék ki illegálisan az országos közutak mellé. A szeméthalmok ugyanis nemcsak elcsúfítják a környezetet, egészségügyi kockázatokkal járnak és még környezetszennyezők is. Ráadásul rengeteg kapacitást is elvonnak más útüzemeltetési munkáktól.

Az illegális út menti szemét összegyűjtése és biztonságos lerakókba szállítása a közútkezelőnek – és így az adófizetőknek is – évente mintegy 1-1,5 milliárd forintjába kerül.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?