máj 27, 2021
10 Views
0 0

Óriási változások várhatóak a pécsi dohánygyárnál – részletek

Written by

A dohánygyár közleményében azt írták, hogy a legtöbb cigarettamárka helyi gyártását beszüntetik, csak az egyik legismertebb hazai márka előállítását tartják meg Pécsen és a jövőben túlnyomórészt nikotinpárnákat gyártanak.

(A legfrissebb hírek itt)

A döntéssel a piaci igényeknek, a modern, dohányt nem tartalmazó nikotinpárnák iránt megugrott keresletnek szeretne megfelelni a vállalat. Az elmúlt évben ugyanis világszerte 3 millióval nőtt a BAT azon fogyasztóinak száma, akik a csökkentett kockázatú terméket fogyasztják, számuk 2020 végére elérte a 13,3 milliót.

Közölték: a folyamat összhangban van a BAT stratégiájával, amely a vállalat tevékenységének egészségre gyakorolt hatását kívánja csökkenteni.

A kommünikében Orosz Zoltánt, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. ügyvezetőjét idézve azt írták, a BAT olyan alternatívákat szeretne kínálni fogyasztóinak, amelyek potenciálisan kevésbé ártalmasak, a pécsi gyárat érintő átalakulás pedig egy újabb lépés ebbe az irányba.

Kapcsolódó: Megtisztulás: így hat a dohányzásról való leszokás a szervezetre

Az ügyvezető közölte: Pécsen egy éven belül megduplázták a termelésüket, egyről kétmilliárdra növelték a nikotinpárnák gyártását.

A közleményben azt írták: a társaság folyamatosan konzultál a dolgozói érdekképviseletekkel, hogy a létszám néhány százalékos csökkenésével járó átalakítás zökkenőmentesen, és a jogszabályi előírásoknak megfelelően menjen végbe.

A közlés szerint a cég bizonyos munkavállalóknak új munkaköröket ajánl fel, azoknak pedig, akik elhagyják a vállalatot, támogatást nyújt az elhelyezkedéshez.

A British American Tobacco a magyar piacon a BAT PD révén van jelen, amely a pécsi dohánygyár felvásárlásával jött létre 1992-ben.

A BAT PD Kft. 2020-as nettó árbevétele 160,3 milliárd forint volt a 2019-es 151,2 milliárd után, adózás előtti nyeresége tavaly 10,2 milliárd forintot tett ki a tavalyelőtti 7,4 milliárdot követően. A társaság jelenleg 910 embernek ad munkát, a pécsi gyáregységekben 822-en dolgoznak – közölte a cég az MTI érdeklődésére. A BAT a világ egyik vezető dohányipari vállalatcsoportja, amely több mint 50 ezer embert foglalkoztat és több mint 200 országban van jelen termékeivel.

(MTI)

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/pecs-dohanygyar-nikotinparna-valtozas-strategia/htrve54

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?