jún 10, 2021
9 Views
0 0

Óriási siker: edzőként és játékosként is bajnok lett a női válogatott focista

Written by

A gólerős csatárnak volt kitől ellesnie a szakma fortélyait, édesapja, Vágó Attila korábban több NB I-es csapat mellett a női válogatottat is irányította.

(A legfrissebb hírek itt)

– Apának és a tőle látott pozitív példának óriási szerepe volt abban, hogy ezt az utat választottam. Sosem jelentett akadályt, ha távol voltunk egymástól, mindent megbeszélünk egymással – mesélte lapunknak Vágó, akinek öccse, Levente is focizik, az NB II-be jutott Kecskemét játékosa. – Gyerekként mindig elkísértük őt a meccsekre, a félidőben a pályára rohantunk és játszottunk, erről szóltak a hétvégéink. Emlékszem, labdaszedőként egyszer a kezemet is eltörtem a kapu mögött állva egy erős lövés után.

/Fotó: fradi.hu

/Fotó: fradi.hu

Az elmúlt NB I-es idény legjobbjának megválasztott focista már több mint tíz éve, az MTK játékosaként szerezte meg az edzői B licencet, majd ausztriai légiós évei alatt kisgyerekekkel foglalkozott. Az elmúlt két szezonban pedig már vezetőedzőként tevékenykedett.

– A Ferencváros U19-es lánycsapatával második helyen zártunk a pandémia miatt berekesztett szezonban. Az előző kiírásban aztán az NB II-es felnőttbajnokságban elindult a Soroksár, jórészt a Fradi utánpótlásából feltöltött csapattal, s megnyertük a Keleti csoportot, majd a rájátszásban a Puskás Akadémia ellen harcoltuk ki a feljutást. Nagyon örülök, hogy az aktív pályafutásom alatt ilyen lehetőséget kaptam a fejlődéshez – mondta Vágó.

Nagy kérdés persze, milyen szerepet vállal majd a következő idényben, amikor a Fradi a Soroksárral találkozik.

– Ezt még meg kell beszélni a klubvezetőkkel, elképzelhető, hogy nem lépek majd pályára a Soroksár ellen, bár mivel minden meccsen győzni akarok, ennek úgy érzem, nem lenne igazából jelentősége – fogalmazott a támadó.

(Ez is érdekelheti: Pénteken rajtol a foci Eb: itt van minden, amit tudni kell róla)

Csúcstartó lehet a válogatottban

Vágó Fannynak játékosként is komoly céljai vannak még: a Ferencvárossal szeretne bejutni a Bajnokok Ligájába, a nemzeti csapattal pedig nagy tornán részt venni. Hamarosan a válogatottsági rekordot is megdöntheti, lapzártánkkor 124 fellépésével harmadik volt az örökrangsorban, Hummel-Smuczer Angéla (126) és Pádár Anita (125) mögött.

– Gyerekkori álmom válna valóra, ha sikerülne a csúcsdöntés – árulta el Vágó, aki csütörtökön, lapzártánk után a szerbek elleni felkészülési meccsen növelhette válogatottságai számát.

www.blikk.hu/sport/magyar-foci/vago-fanny-jatekos-edzo-bajnok/q30t6pl

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?