márc 30, 2021
4 Views
0 0

Orbán Viktor már a magyar gazdaság pénzügyi egyensúlyának helyreállításán dolgozik

Written by

A koronavírus okozta nehéz helyzet ellenére is azon dolgozik az Orbán-kormány, hogy a magyar gazdaságot újraindítsa. Erről tanúskodik a miniszterelnök facaebookos videója, amelyben arról beszél, hogy magyar vállalkozások hogyan tudnak sikeresen részt venni a magyar gazdaság pénzügyi egyensúlyának helyreállításában.

A kormányfő azt mondta, míg egész Magyarország harcol a koronavírus elleni, közben „a fél szemünket”a gazdaság újraindításán kell tartani”. Kifejtette: a magyar gazdaságpolitika elő fázisa az volt, amikor külföldi befektetőket hívtak Magyarországra, hogy munkahelyeket és modern technológiát teremtsenek.

A második szakaszban megerősítették a magyar kis- és középvállalkozókat, hogy képesek legyenek a Magyarországon megtermelt termékeiket külföldön, export formájában eladni – tette hozzá. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy elérkeztünk a harmadik szakaszhoz, amikor a magyar vállalkozások külföldön érvényesülnek, és az ott megtermelt profitot hazahozzák Magyarországra.

A miniszterelnök szerint így fogják helyreállítani a magyar gazdaság pénzügyi egyensúlyát. A kormányfő hétfőn Üzbegisztánba utazott, ahol a magyar cégek üzleti lehetőségeit bővítik, bemutatkoznak a sikeres cégek, mint az OTP és más közepes vállalkozások is.  

index.hu/gazdasag/2021/03/30/orban-viktor-uzbegisztan-magyar-gazdasag-koronavirus/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Gazdaság · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?