márc 31, 2021
6 Views
0 0

Orbán Viktor: köszönet, hála, elismerés, támogatás jár az orvosoknak, ápolóknak

Written by

Orbán Viktor: köszönet, hála, elismerés, támogatás jár az orvosoknak, ápolóknak

A nyitás csalóka kifejezés. Nyitni lépcsőzetesen lehet, inkább az újraindítás szót használja. Erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt az M1-nek adott interjújában.

Orbán Viktor: köszönet, hála, elismerés, támogatás jár az orvosoknak, ápolóknak

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Arra a kérdésre, hogy miért épp 2,5 millió beoltottnál kezdődhet a nyitás, a miniszterelnök azt válaszolta: erkölcsi törvény, hogy a leginkább veszélyben lévők, a 65 év fölöttiek kerüljenek ki a közvetlen veszélyből. Amíg nincs minden 65 év fölötti regisztrált ember beoltva, nem vállalhatunk semmilyen kockázatot – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor hangsúlyozta: nem sok szabály van, de azokat be kell tartani. A kormányfő hozzátette: a harmadik hullámot okozó brit mutáns sokkal agresszívabb, mint a korábbiak. Tömeges a fertőzés, ezt a zárások, korlátozások csak lassítani tudják, megállítani nem – tette hozzá. Egyetlen módon tudjuk megállítani a vírust, ez pedig az oltás – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint az újraindítás többet takar, mint a boltok, cégek újraindítását. A folyamatban a kultúra, művészet művelőinek, a lelki vezetőknek nagy szerepük lesz – mondta a miniszterelnök, aki szerint most egyszerre kell védekezni, oltani és segíteni az embereknek saját személyes életük újraindításában.

A kormányfő úgy látja: nagyon nehéz helyzetben vannak a magyarok és Európa is, és ebben a helyzetben csak az oltás segít. Az oltásellenes hangoknak nem szabad felülni, az oltás ellen agitálni több mint hiba – tette hozzá. Orbán Viktor szerint aki hallgat az oltásellenes politikusokra és áldoktorokra, meghalhat. Súlyos felelőtlenség másokat lebeszélni – szögezte le a miniszterelnök.

Orbán Viktorazt kéri mindenkitől, hagyják dolgozni az orvosokat, ápolókat. Hagyjuk azokat, akik oltatni akarják magukat, meghozni a személyes döntésüket – fogalmazott. Orbán Viktor azt is elmondta: megemeli kalapját az orvosok, ápolók, háziorvosok előtt. Ami az egészségügyi rendszer teherbíró képességét illeti, a miniszterelnök úgy fogalmazott: nagy erőfeszítések árán, de lesz elég ember. A kormányfő szerint sokkal jobb állapotban van különösen humánerőforrás tekintetében a magyar egészségügy, mint korábban sokkal gondolták volna. Technikailag is megoldott az ellátás, de semmi nem pótolja az orvosokat és ápolókat – tette hozzá Orbán Viktor.

Köszönet, hála, elismerés és támogatás az ápolóknak és orvosoknak – ismételte meg a miniszterelnök, aki szerint nem most van az ideje annak, hogy „bemenjünk a kórházakba kamuvideókat gyártani”.

 Jóakarat, jóindulat, segítés – mondta Orbán Viktor.

Ami az iskolák újranyitását illeti, Orbán Viktor szerint az első oltás is komoly védettséget ad. Azt kéri a pedagógusoktól, vegyék tekintetbe a szülők érdekeit is. Megérti ha valaki nem vállalja egy oltás után a munkát, de arra kér mindenkit, ne agitáljon az újranyitás ellen – mondta.

A miniszterelnök továbbra is jó ötletnek tartja, hogy a háziorvosok végzik az oltást Magyarországon. Ami az uniós vakcinabeszerzést illeti: Orbán Viktor elmondra, a vakcinákat a bizottság rendeli meg, de novemberben kiderült, hogy a britek, Izrael, az Egyesült Államok és Szerbia előrébb jár, mint mi. A vakcinából ideológiai kérdést csinálni szamárság – mondta a miniszterelnök, aki szerint több ezer ember életét menti meg, hogy a kormány keleti vakcinákat rendelt. Április 4-ig 2 millió 300 ezer adag vakcina lesz, május elejéig nagy mennyiségű nyugati vakcina érkezik a tervek szerint, így június elejéig 7 milliónál leszünk.

A kormányfő hangsúlyozta:

nyitásról akkor lehet szó, ha a beoltottság le tudja törni a fertőzések számát. Egy héttel a nyitás soron következő lépése előtt tájékoztatja a nyilvánosságot.

Ami a gazdaság újraindítását illeti: a miniszterelnök elmondta, februárban 100 ezer emberrel dolgoztak kevesebben, mint 2020 februárjában. Ennyi munkahelyet kell létrehozni, ez teljesíthető – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint a baloldal eddig is oltásellenes volt, most is az, de ők is emberből vannak, és reméli, nem engedik az olyan véleményeket érvényesülni, mint hogy a baloldalnak profitálnia kellene a hozzátartozóikat elvesztők gyászából.

Az európai politikában tiszta helyzet állt elő a Fidesz és a Néppárt kapcsolatának megszűnésével a miniszterelnök szerint, aki Salvinit a jövendőbeli olasz miniszterelnöknek nevezte.

A kormányfő szerint a győzelem kapujában állunk, 2-3 nehéz hetünk lesz, utána a tamáskodó, bizonytalan hangok elhallgatnak. Hozzátette: a szívünk azokkal van, akik elvesztették szeretteiket, de a nyarunk szabad és vidám lesz. Karnyújtásnyi távolságban van a régi életünk visszakapása – zárta szavait Orbán Viktor. ​

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210331-orban-viktor-koszonet-hala-elismeres-tamogatas-jar-az-orvosoknak-apoloknak

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?