ápr 29, 2021
11 Views
0 0

Orbán Viktor elfogadta a kínai elnök meghívását

Written by

Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösen tárgyaltak a Hszi Csin-ping kínai elnökkel telefonon − derül ki a miniszterelnök Facebook-bejegyzéséből.

A bejegyzés szerint a kínai elnök meghívta Orbán Viktort Pekingbe. A meghívást a kormányfő elfogadta. A találkozón valószínűleg a diplomáciai kapcsolatok újraindításán fognak dolgozni.

Szijjártó Péter szintén közösségi oldalán osztott meg videót, amelyben azt mondta, hogy elsősorban a világjárvánnyal szembeni védekezés volt a téma a beszélgetésen. 

Az elmúlt hónapokban egy rendkívül hatékony együttműködés jött létre Kína és Magyarország között

− mondta a miniszter, és emlékeztetett: már 1,7 millió oltóanyag megérkezett a keleti országból. Ez sokat lendített azon, hogy Magyarország Európában az élen járjon a lakosság átoltottságában.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a beszélgetés alatt megérkezett újabb 400 ezer oltóanyag Kínából, ez segít elérni a napokban a négymilliós átoltottságot. Kínával már a következő hetek szállítási menetrendjéről tárgyalnak – tudatta a miniszter.

index.hu/kulfold/2021/04/29/kina-magyarorszag-orban-viktor-szijjarto-peter-hszi-csin-ping-diplomacia-koronavirus-oltoanyag/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?