máj 25, 2021
16 Views
0 0

Orbán Viktor Brüsszelből: "Magyarország hónapokkal jár a többiek előtt"

Written by

Ennek kapcsán a miniszterelnök a pünkösd hétfőn közzétett videójában azt mondta: “Mi ahhoz az országcsoporthoz tartozunk, akiknek az a véleménye, hogy a klímavédelem költségeit a klímaromboló nagy cégeknek kell megfizetniük. Van olyan csoport, amelyik inkább az emberekkel, meg a családokkal fizettetnék meg. Ez akár 20.000 forintig is felmehetne egy átlagos magyar család esetén. Mi ezt nem tudjuk elfogadni. Mi azt a megoldást támogatjuk, ami a klímát rombolókra terheli a védekezés költségeit. A csata elején vagyunk, remélem Magyarországnak sikerül érvényesíteni az az érdekeit.”

(A legfrissebb hírek itt)

A téma kapcsán most egy újabb videót osztott meg a Facebook oldalán, ebben nyomatékosítja a korábbi álláspontját, mely szerint a “klímavédelem fontos, de az árát a magyar családok helyett a klímarombolóknak kell megfizetniük.”

A felvételen továbbá a járványügyi védekezés kapcsán is ejtett néhány szót, kitért különösen a vakcinák kérdésére, e téren, mint mondja Magyarország hónapokkal jár a többiek előtt.

Ezen túlmenően megvitatták a migráció kérdését, amit az olaszok és a spanyolok vetettek napirendre, ugyanis ezrével érkeznek illegális migránsok az európai kontinensre. “Jövő hónapban ezt kellő mélységben és a döntések reményével fogjuk kitárgyalni. Persze Magyarország továbbra sem fogja elfogadni, hogy mi vegyük át az illegálisan ide érkezett és beengedett migránsokat”.

A videó végén szót ejt arról is, hogy a találkozón téma volt az ún. “klímaügy” vagyis, hogy ki fizesse a klímavédelem árát. “Egyik csoport szerint az üzemanyag, a benzin, meg a lakás adójának formájában az emberekkel kellene megfizettetni. A másik csoport, – minden közép európai ország ide tartozik – pedig azt mondja, hogy a klímavédelem árát a klímarombolóknak kell megfizetni” – mondja a felvételen a miniszterelnök, majd hozzátette, hogy az ezzel kapcsolatos vita jövő hónapban folytatódik.

Az Európai Uniós tagállamainak vezetői egyébként megerősítették a klímavédelemmel összefüggő, nagyra törő közös céljaik melletti elkötelezettségüket, köztük, hogy Európa 2050-re éghajlatsemleges kontinens legyen – ezt Charles Michel, az Európai Tanács elnöke közölte Brüsszelben, a tagállami csúcsvezetők kétnapos csúcstalálkozóját követően kedden.

Charles Michel a tagállami csúcsvezetők hétfő este kezdődött, kétnapos találkozóját követően elmondta, a vezetők megállapodtak, hogy pontos iránymutatást fogalmaznak meg az Európai Bizottság számára a nyár folyamán a klímavédelemmel kapcsolatban bemutatni kívánt javaslataihoz, derül ki az MTI tudósításából.

A csúcstalálkozó keddi munkanapjának másik témájával, a koronavírus-járvány okozta helyzettel kapcsolatban Michel azt hangoztatta, hogy az EU óvatosan ugyan, de optimista lehet az oltakozásban elért eredményeknek köszönhetően, de óvatosságra intett a koronavírus változataival kapcsolatban.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/politika/orban-viktor-brusszel-eu-csucs-koronavirus-jarvany-klimavedelem-migracio/s99mb7b

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?