márc 31, 2021
1 Views
0 0

Orbán Viktor: a végén győzni fogunk, és visszakapjuk a régi életünket (VISSZANÉZHETŐ)

Written by
[embedded content]

Orbán Viktor: a végén győzni fogunk, és visszakapjuk a régi életünket (VISSZANÉZHETŐ)

Most a szívünk azokkal van, akik elvesztették a hozzátartozóikat, munkatársaikat, szerettüket, értük imádkozunk és sok erőt kívánunk azoknak a családoknak, akik veszteséget szenvedtek el, de közben készülünk arra, hogy újraindítva a közösségeinket visszakapjuk a derűs, boldog és reményteljes életünket, ami már csak karnyújtásnyi távolságra van tőlünk – fogalmazott Orbán Viktor az M1-nek adott exkluzív interjúban. A miniszterelnök többek közt szólt arról, emberfeletti munka árán, de működni fognak a kórházak, a minden tiszteletet megérdemlő egészségügyi dolgozóknak azonban jelenleg arra van a legkevésbé szükségük, hogy a vírushisztériát gerjesztő ellenzék a nyakukban lihegjen. A Pesti TV műsorában elhangzott kijelentésre reagálva pedig úgy fogalmazott, a baloldal eddig is durván oltásellenes volt, “de én abban bízom, hogy ők is emberből vannak, anya szülte őket is, van szívük, és nem engedik az olyan véleményeket érvényesülni”, hogy az emberek gyászából is politikai tőkét kellene kovácsolni. 

Lesz még két-három nehéz hetünk, de a győzelem kapujában állunk – jelentette ki Orbán Viktor, az M1-nek adott exkluzív interjújában, hangsúlyozva, hogy amennyiben a tamáskodó, bizonytalan hangok egyre inkább elhalkulnak, egyre több energiát lehet fordítani az ország tényleges újraindítására. A miniszterelnök hozzátette,

most azonban még a szívünk inkább azokkal van, akik elvesztették a hozzátartozóikat, munkatársaikat, bármelyik szerettüket, értük imádkozunk és sok erőt kívánunk azoknak a családoknak, akik veszteséget szenvedtek el, de közben készülünk arra, hogy újraindítva a közösségeinket visszakapjuk a derűs, boldog és reményteljes életünket, ami már csak karnyújtásnyi távolságra van tőlünk.

Kiemelte, az adatok, számok és az ország képességeinek ismeretében kijelenthető, hogy közel a cél,

a végén győzni fogunk, és visszakapjuk a régi életünket.

A brit mutáns átrendezte a szabályokat, az oltás jelenti a végső megoldást

A nyitás egy csalóka kifejezés, olyan mintha az ember csak megfordítaná a bolt bejáratánál a zárva táblát, a járvány alatt nyitni csak lépcsőzetesen lehet, ezért is szerencsésebb az újraindítás szó használata – fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök kiemelte, a fokozatos nyitást csak a 2,5 millió beoltott után lehet megkezdeni, ezt a számot pedig egy erkölcsi törvény határozza meg, amely figyelembe veszi a legvédtelenebbek, a betegek és idősek érdekeit is. A miniszerelnök hangsúlyozta, nem sok szabályt kell betartani, de azokat komolyan kell venni, hordani kell a maszkot és meg kell tartani a megfelelő távolságot. Kitért arra, amíg a fertőzések elszigeteltek voltak, az otthonmaradás is elég volt a vírus kordában tartására, az agresszív brit mutáns megjelenésével már csak az oltás jelenthet hosszú távon biztonságos védelmet. Kitért arra, sokakat ért komoly veszteség, barátokat, munkatársakat, családtagokat veszítettek el, ez mindenkit megvisel. Ezért a gazdaság újraindítása mellett a közösségi életet is újra kell majd indítani, újra meg kell találni az utakat egymáshoz.

Mindenki elvesztette a derűt, a jókedvet, a boldogságot, egész Európa elég boldogtalan képet mutat. Amikor újraindításról beszélünk, a közösségeink újraélesztéséről is gondolkodnunk kell, amelyben a kultúrának, művészeteknek, a lelki embereknek is komoly szerep jut majd

-fogalmazott.

Kitért arra, az egy évvel ezelőtti februári adatokkal összevetve az idei év februárjában 100 ezer emberrel dolgoznak kevesebben jelenleg, ezért ugyanennyi munkahelyet kell létrehozni. Mint fogalmazott, “azt remélem, hogy egy olyan gazdasági megindulás lesz majd a járvány után, amely több munkahelyet hoz létre, mint amennyit a vírus elvett tőlünk“.

Az oltásellenes politikusok hagyják dolgozni az orvosokat

Nagyon nehéz helyzetben találta magát nemcsak Magyarország, de egész Európa – utalt a miniszterelnök a rossz hazai halálozási statisztikákra. Kiemelte,

minél gyorsabban oltunk, annál hamarabb csökken a megbetegedett emberek száma és annál kevesebben fognak meghalni. Ezért nagyon fontos, hogy az oltás ellenes hangoknak ne adjunk teret, azokat valahogyan toljuk félre, ne adjunk nekik hitelt, ne üljünk föl.

Hozzátette, oltásellenes hangulatot kelteni bűnnek számít, hiszen ha valaki hallgat az áldoktorokra és oltásellenes politikusokra, az könnyen a halálába kerülhet. A miniszterelnök arra kérte az oltásellenes kampányt folytatókat, hogy hagyják dolgozni az orvosokat és ápolókat, ne vezessék félre a közvéleményt kamuvideókkal és álhírekkel, „hanem inkább jóindulattal, jóakarattal viszonyuljunk egymás iránt”.

A miniszterelnök kitért arra is, hosszú ideig az volt az orvosok álláspontja, hogy a kismamákat inkább ne oltsák be, ez azonban egyes vakcinák esetében megváltozott. Hozzátette, jelenleg 42 ezer olyan kismama van, aki a várandóság olyan szakaszánál tart, ahol fel lehet venni az oltást. Megjegyezte, a kismamák beoltását mindenki támogatja, hiszen nemcsak egy élet kerül veszélybe fertőzés esetén.

Van elegendő ágy, lélegeztetőgép és egészségügyi dolgozó

A miniszterelnök kiemelte, minden tiszteletet megérdemelnek az orvosok, ápolónők és háziorvosok, akik emberfeletti munkát végeznek. Hangsúlyozta,

azt gondolom, hogy az orvosainkon, a kórházigazgatóinkon, az ápolóinkon nem fog múlni egyetlen emberélet sem, mert szívvel-lélekkel végzik a munkájukat. Hétköznap, munkanap, ünnepnap.

Orbán Viktor hangsúlyozta, nagy erőfeszítések árán, de lesz elegendő ember az egészségügyben, a vezérlés, átcsoportosítás, az orvostanhallgatók bevonása is ezt a célt szolgálta. Megjegyezte, emberfeletti munka árán, de működni fognak a kórházak, a magyar egészségügy emberforrás tekintetében sokkal jobb állapotban van, mint azt korábban sokan gondolták volna. Megjegyezte, a koronavírus miatt elkülönített kijelölt ágyaknak a fele még szabad és kétszer annyi lélegeztetőkészülék van azonnal bevethető állapotban, mint ahány ágyon jelenleg is fekszenek.

Orbán Viktor elmondta, a szakszervezeti kéréseket figyelembe véve előrevették az oltás sorrendjében a tanárokat, akik bő egy héttel az újraindítás előtt megkapják az első adagot, és úgy vélte ezzel már vállalható az iskolák megnyitása. Kiemelte, ebben a nehéz helyzetben a szülők érdekeire is tekintettel kell lenni, azaz, hogy megfelelő biztonságos környezetben minél hamarabb megindulhasson az iskolai oktatás.

Remélhetőleg a baloldal sem aljasul odáig, hogy a gyászból politikai tőkét kovácsol

Orbán Viktor reagált a Pesti TV Polbeat Pankráció című műsorában Nagy Attila Tibor politikai elemző által fejtegetett véleményre is, amely szerint az ellenzék nem elég ügyesen használja ki az emberek gyászát. A miniszterelnök úgy fogalmazott,

baloldal eddig is durva oltásellenes volt, most is az, de én abban bízom, hogy ők is emberből vannak, anya szülte őket is, van szívük, és szerintem az ilyen véleményeket nem engedik érvényesülni még a baloldalon sem.

Már Európa sem fúj a keleti vakcinákra

Riporteri kérdésre, amely szerint Ausztria is rendel az orosz vakcinából, Orbán Viktor úgy reagált, biztos volt benne, hogy elkövetkezik ez az idő, hiszen már novemberben látni lehetett, hogy a megrendelt, Nyugatról érkező vakcinák nem fognak időben megérkezni egyetlen uniós országba sem. Kiemelte, az Európai Bizottság elrontotta a vakcinabeszerzést, emiatt Nagy-Britannia, Izrael, Szerbia vagy az Egyesült Államok elhúztak Európa mellett az átoltottság tekintetében. A miniszterelnök ugyanakkor megjegyezte, vészhelyzet esetén minden tagállamnak megvan a felhatalmazása arra, hogy külön is rendeljen vakcinát, ezzel azonban eddig csak Magyarország élt. Úgy fogalmazott,

a magyar nép támogatja azt a gondolatot, hogy az ideológiát félre kell tenni, a vakcina és vakcina között nem aszerint kell különbséget tenni, hogy nyugati vagy keleti, hanem hogy biztonságos-e és célszerű-e. Ha biztonságos és használ, akkor elérhetővé kell tenni az emberek számára.

Hozzáetette,

a vakcinából politikai, ideológiai ügyet csinálni szamárság, de lehet, hogy ennél erősebb kifejezés is illene erre, mivel emberéletek mehetnek rá. Ha mi nem rendeltünk volna kínai és orosz vakcinákat, amikkel szemben eleinte Nyugaton fújtak, most meg már ők is ezt akarják, feleannyi embert tudtunk volna beoltani, mint amennyit eddig sikerült ellátnunk.

A miniszterelnök kitért arra, hogy április 4-éig  a várakozások szerint 2 millió 356 ezernyi vakcina érkezik hazánkba, május elején pedig 4 millió 121 ezer, május végére, július elejére a vakcinák száma elérheti a hétmilliót, ami több, mint a jelenleg regisztráltak száma.

A hagyományos értékeket képviselő platform hiányzik az EP-ből

A miniszterelnököt kérdezték arról is, hogy csütörtökön Budapestre érkezik Matteo Salvini és Mateus Morawiecki is. Orbán Viktor elmondta, tiszta helyzet jött létre Európában azzal, hogy a Fidesz és az Európai Néppárt közötti kapcsolat megszűnt. Hozzátette, látható, hogy nagyon sok olyan választó van Európában, akinek nincs megfelelő erejű képviselete, de egyet gondol a migrációról, a hagyományos családfontosságáról, multikulturalizmusról, nemzetvédelemről és identitásról. Hangsúlyozta, a lengyel miniszterelnökkel és a reményei szerint jövendőbeli olasz miniszterelnökkel éppen emiatt indítanak olyan platformot, amely a hagyományos európai értékekben hívő és bízó polgárokat is képviseli.

Vezetőkép: MTI/ Koszticsák Szilárd

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;}
pestisracok.hu/rendkivuli-interjut-ad-ma-este-az-m1-nek-orban-viktor-kovesse-velunk-eloben-a-ps-en/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?