márc 31, 2021
13 Views
0 0

Orbán Viktor: A korlátozások csak lassítani tudják a brit variánst, de megállítani nem

Written by

A kormányfő úgy fogalmazott, hogy „ma vagyunk 2 millió 11 ezer ember számára elérhető” vakcinánál, de valószínűleg az elsőre beoltottak számára gondolt, hiszen tegnap léptük át a 2 milliós határt és a már Magyarországra érkezett vakcinamennyiség a kormány tegnapi kimutatása szerint is 4,33 millió dózis, ami 2 millió 417 ezer embernek elegendő. Éppen ezért az Orbán által mondott további számokat is valószínűleg úgy kell érteni, mint az adott időpontra várhatóan első oltással rendelkező emberek száma.

Azt mondta, hogy „április 4-ig 2 millió 356 ezernyi vakcinánk” lesz (ennyi ember lehet elsőre beoltva a pedagógusok és az idősek következő pár napi intenzív oltása miatt), míg „május elején 4 millió 121 ezer vakcina” lesz (ennyi ember lesz beoltva), majd „május végére, június elejére el tudunk jutni a 7 millió vakcinához” (az elsőre beoltottak száma emelkedhet erre a szintre).

Ezen pálya miatt azt mondta:

április végén, május elején, aki regisztrált, az hozzájuthat az első vakcinához, az nem tűnik megalapozatlannak.

Mivel tegnapig 3,7 millió fő regisztrált, ezért arra utalhatott, hogy az addigra regisztrálók április végére, május lejére megkaphatják az első oltásukat.

www.portfolio.hu/gazdasag/20210331/orban-viktor-a-korlatozasok-csak-lassitani-tudjak-a-brit-varianst-de-megallitani-nem-476716

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Gazdaság · portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?