máj 28, 2021
10 Views
0 0

Orbán Viktor: a Brexit utáni időszak együttműködési formáit kell megtalálni Nagy-Britanniával

Written by

Magyarország és Nagy-Britannia kapcsolatai abban az időben fejlődtek ki, amikor mindkét ország az Európai Unió tagja volt, ez az időszak azonban elmúlt, a Brexit lezajlott, és a feladat most a Brexit utáni időszak együttműködési formáinak kialakítása – mondta Londonban Orbán Viktor, miután kétoldalú megbeszélést folytatott Boris Johnson brit kormányfővel.

Az MTI szerint a találkozó után a magyar miniszterelnök újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy a Johnsonnal folytatott tárgyaláson mindenekelőtt a magyar-brit kétoldalú együttműködés további menetéről volt szó, de megvitatták a közép-európai, mindenekelőtt a visegrádi országok és Nagy-Britannia további együttműködésének lehetőségeit is.

A brit miniszterelnök aggodalmát fejezte ki Orbán Viktornak a magyar sajtószabadság helyzete miatt

Mint ismert, péntek délután Boris Johnson brit miniszterelnök fogadta Orbán Viktort, ahol a kétoldalú kapcsolatok Brexit utáni kialakítása volt a fő téma. A találkozó után a magyar miniszterelnök újságíróknak nyilatkozva elmondta: a Johnsonnal folytatott tárgyaláson mindenekelőtt a magyar-brit kétoldalú együttműködés további menetéről volt szó, de megvitatták a közép-európai, mindenekelőtt a visegrádi országok és Nagy-Britannia további együttműködésének lehetőségeit is.

Orbán Viktor szerint a kétoldalú kapcsolatok két különösen ígéretes területeként került szóba a megbeszélésen az energiaipar és a védelmi ipar.

Felidézte, hogy a Shell volt az első nem orosz energiaipari cég, amellyel Magyarország hosszú távú gázvásárlási megállapodást kötött.

alfahir.hu/2021/05/28/orban_viktor_boris_johnson_nagybritannia

Komment írása

Article Categories:
alfahír
banner

Vélemény, hozzászólás?