márc 31, 2021
7 Views
0 0

Orbán szerint erkölcsi törvény jelölte ki a 2,5 millió oltásos határt

Written by

Cikkünk frissül.

Orbán Viktor az M1 stúdiójában 2021. március 31-én.Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Orbán Viktor interjút adott az M1-nek, Volf-Nagy Tünde első kérdésére, hogy miért éppen 2,5 millió beoltottnál húzták meg a határt, amikor nyitni lehet, a miniszterelnök azt válaszolta, „a nyitás egy csalóka kifejezés”, ezért ők az „újraindítást” használják, majd hozzátette, „a 2,5 milliót egy erkölcsi törvény jelölte ki számunkra, addig ugyanis nem szabad újradindítani az országot, amíg a leginkább életveszélyben lévők nem kapták meg az oltást, vagyis ne kerültek ki a közvetlen életveszélyből. Ez a 65 éven felülieket jelenti.”

„Amíg nincs minden 65 éven felüli regisztrált ember beoltva, addig semmilyen kockázatot nem vállalhatunk. És úgy számolunk, hogy a 65 éven felüli regisztráltak beoltása akkor fejeződik be, amikor körülbelül 2,5 millió embert beoltottunk” – mondta. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ hetente kétszer frissülő, nem teljesen az aktuális állapotot mutató adatai szerint jelenleg így áll a korcsoportok átoltottsága.

Arra a kérdésre, hogy nem lett volna-e okosabb vagy taktikusabb egy rövid, de kivételek nélküli zárás, Orbán azt válaszolta, hogy mindenkit arra kér, hogy tartsa be a szabályokat, „mert nem sok szabály van, de azok világosak, érthetőek, és be is lehet őket tartani”.

„A harmadik hullám, ez a brit vagy angol vírusnak a hulláma, ez sokkal agresszívebb, mint a korábbi volt, gyorsabban is terjed. Amíg a fertőzések elszigeteltek voltak, addig a zárás, az otthomaradás az segített, most azonban tömeges a fertőzés, ezt már a zárások és a korlátozások csak lassítani tudják megállítani már nem. Itt most már csak lassítani tudunk, ha korlátozunk. Egyetlen orvosság van, egyetlen módon tudjuk megállítani, nem egyszerűen csak lassítani, hanem megállítani vagy megölni ezt a vírust, ez pedig az oltás, ezért most minden erőnket az oltásra kell összpontosítani” – mondta Orbán Viktor.

444.hu/2021/03/31/orban-szerint-erkolcsi-torveny-jelolte-ki-a-25-millio-oltasos-hatart

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?