máj 28, 2021
17 Views
0 0

Orbán: Magyarországon szabadabban élhető az élet, mint Londonban

Written by

Orbán: Magyarországon szabadabban élhető az élet, mint Londonban

Orbán és Boris Johnson találkozója a „Brexit és Covid utáni együttműködésről” szólt. Külpolitikai kérdésekben előkerült Oroszország, Fehéroroszország és Kína is. Emellett beszéltek a demokráciával, a sajtóval, az LMBT-közösséggel, a jogállamisággal kapcsolatos kérdésekről, mivel a brit miniszterelnököt „érdekelték ezek az ügyek is.”

Boris Johnson hivatala a kétoldalú megbeszélés után nem sokkal kiadott nyilatkozatában leszögezte, hogy a brit kormányfő várakozással tekint a visegrádi országokkal folytatandó még szorosabb jövőbeni együttműködés elé.

A Downing Street tájékoztatása szerint 

Johnson azonban komoly aggályainak adott hangot az emberi jogok magyarországi helyzetével, a genderegyenlőséggel, az LMBT-közösség jogaival és a médiaszabadsággal kapcsolatban.

Orbán Viktor is beszámolt a találkozón elhangzottakról. Úgy fogalmazott az oltásokban élen járó két országról: „Nagy-Britanniáé az első hely, miénk az ezüstérem, amely egyébként szintén nem rossz ebben a versenyben.”

A miniszterelnök úgy véli, hogy Magyarországon az élet szabadon élhető, talán egy kissé még szabadabban, mint a brit fővárosban, „ha jól értelmezem, hogy mi a helyzet jelenleg Londonban” – tette hozzá.

Orbán Viktor azt is kijelentette, hogy a magyar bírói kar a legfüggetlenebbek közé tartozik Európában, és ha valaki egy magyarországi újságosstandnál olyan újságot kér, amely támadja a kormányt, legalább egy tucatnyit tudnak neki ajánlani – írta meg az MTI.

A miniszterelnök visszautasította azt a felvetést, hogy Soros György magyar-amerikai nagyvállalkozót antiszemita felhangú támadások érték volna.

„Soros György tehetséges magyar üzletember, de komoly rivális: nagyon pártolja a migrációt, segíti és finanszírozza az ezt szervező nem kormányzati szervezeteket. “Ez nekünk nem tetszik, de ennek semmi köze az etnikai önazonossághoz” – mondta el erről.

Megnyitottak a brit kerthelyiségek

 atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210528-orban-magyarorszagon-szabadabban-elheto-az-elet-mint-londonban

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?