máj 31, 2021
7 Views
0 0

Orbán kijelentette: Ha a Fidesz veszít 2022-ben, ő képviselő marad, és még 20 évet tervez a politikában

Written by

Arató Gergely (DK) követte Jakab Pétert az azonnali kérdések során, és ő is Orbán Viktorhoz fordult.

Azt ecsetelte a DK politikusa, hogy egy egész ország meglepődött, amikor Orbán arról beszélt pénteken, hogy ő egy bérből élő magyar állampolgár. Azt kérdezte a kormányfőtől, hogy neki mennyivel csökkent a fizetése, elvesztette-e a munkáját, mint a koronavírus során oly sok magyar? Pedagógusként elkapta a vírust az osztályteremben? Egészségügyi dolgozóként kockára tette az egészségét?

Orbán erre úgy reagált, hogy a képviselői, miniszteri fizetés „össze van kötve az átlagjövedelemmel, ha az nő, nő, ha csökken, akkor csökken. Ez egy jó rendszer.” Hozzátette: azt megérti, hogy az ellenzék azért dolgozik, hogy ő elveszítse a munkáját. Hangsúlyozta: ő nem tőkejövedelemből, hanem bérből élő ember.

Arató ezután azt mondta: nem aggódunk Önért, fordulhat családi segítségét. Felemlegette, hogy Orbán Győző cégéből épp kivettek egymilliárdot forintot.

Orbán erre azt mondta: hogy nem tervez tőkejövedelemből élni, akkor sem, ha az ellenzék esetleg nyer.

Akkor sem szabadulnak meg tőlem, itt maradok képviselőként.

Hozzátette: “számíthatnak az együttműködésemre a következő 20 évben.”

Szabó Tímeától is elvették az szót

Erre akkor kerül sor, amikor Szabó Tímea a Fudanról kérdezte Orbánt. „Mennyit kap ön vagy a családja azért, hogy kiárusítja és elárulja a saját hazáját? Mert ez egyetlen magyar embernek sem jó” – mondta a Párbeszéd társelnöke.

Orbán szerint nincs ügy, mert a Fudan már itt van Magyarországon, a Corvinuson. “Majd ha lesznek pontos tervek, akkor érdemes ilyenekről beszélni. Addig ez csak ködszurkálás. Meg fog épülni minden kollégium is” – mondta Orbán, aki szerint Barack Obama és Soros György már tartott előadást a Fudan egyetemen.

Erre mondta azt Szabó, hogy Ön egy hazaáruló, mire elvették tőle a szót, és figyelmeztetést is kapott. Szabó egy kis táblát próbált odaadni Orbánnak ezek után, de Kocsis Máté ezt megakadályozta.

24.hu/belfold/2021/05/31/orban-ber-kepviselo-terv-parlament/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?