jún 10, 2021
10 Views
0 0

Orbán ígérete: fejenként átlagosan 400 ezer forint adót kaphatnának vissza a gyerekes családok

Written by

Szerda este Nagy Márton, a miniszterelnök gazdaságpolitikai tanácsadója volt a köztévé vendége, a műsorban több részletet is elmondott Orbán Viktor délelőtt bejelentett tervéről, mely szerint 2022 elején a családosok visszakaphatnák az idén befizetett személyi jövedelemadójukat – írja a Portfolio.hu.

A tavaszi országgyűlési választások elé időzített, 1,1 millió családot érintő nagy visszatérítésről most kiderült, hogy

  • jövedelemtől függetlenül mindenkinek jár,
  • de fejenként maximum 800 ezer forintot fognak visszatéríteni.

Nagy azt mondta, ez alapján, két kereső esetén egy családnál valamivel több mint másfél millió felett lehet a plafon. A csomag nagyjából 600 milliárdba kerül majd, másfél millió keresőt érint, így kiszámolható – mondta a tanácsadó -, hogy fejenként átlagosan 400 ezer forint visszatérítésre lehet számítani.

Az intézkedés feltétele, hogy 5,5 százalék felett legyen a GDP növekedése, ami azért izgalmas, mert a Pénzügyminisztérium 4,3 százalékkal számolt. Erről a tanácsadó azt mondta: „Minden 1 százalékponttal magasabb növekedés, 250 milliárd forintos mozgásteret nyit a költségvetésben. 5,5 százalék felett nyílik annyi mozgástér, hogy ennek az intézkedésnek a nagy részét ki lehet fizetni, ki lehet termelni a költségvetésből. Ez 1 százalékponttal nagyobb növekedési többletet ad Magyarországnak”.

444.hu/2021/06/10/fejenkent-atlagosan-400-ezer-forint-adot-kaphatnak-vissza-a-gyerekes-csaladok?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?