máj 28, 2021
13 Views
0 0

Orbán az őszödi beszédről: Most is ugyanazzal az emberrel harcolok

Written by

Orbán az őszödi beszédről: Most is ugyanazzal az emberrel harcolok

Az őszödi beszédben az a jó, hogy régen volt. De “most is ugyanezzel az emberrel harcolok. Gyurcsány a főnök a másik oldalon” – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth Rádióban, amikor az őszödi beszédről kérdezték, hogy elfelejtsük-e?

Elfelejtsük-e a 15 évvel ezelőtt elhangzott őszödi beszédet? – kérdezte Nagy Katalin műsorvezető Orbán Viktortól a mai rádióinterjújában. “Aligha tudjuk elfelejteni. Úgy hívjuk ezt, hogy vakuélmény” – válaszolt a miniszterelnök. Mint mondta, megdöbbentő “vakuélmény” volt számára az őszödi beszéd, emlékszik a lázadások kitörésére és hogy azzal kezdett kezdenie, hogy a serdülőkorban lévő fiát “azonnal bezárta biztonságos helyre”, mert menni akart a barátaival.

De azon különösen megdöbbent, az egy mellbevágó élmény a számára, hogy aki miatt mindez történt, ugyanúgy ott van a politikában, mintha mi sem történt volna – mondta Orbán Viktor, hozzátéve: nem hiszi, hogy létezik olyan ország, ahol ez megtörténhet. Mikor most újra hallgatta a felidézett beszédrészleteket, ez jutott az eszébe. És nemcsak arról beszélünk, hogy most is itt van, nem hagyta ott a politikát, pedig annyi állás van ebben a szép világban, de “most ugyanezzel az emberrel harcolok”. Ő a főnök a másik oldalon. Gyurcsány a főnök, nem tudom ezt udvariasabban mondani – fogalmazott a miniszterelnök.

Mert mint mondta, ha nézi a Városházát, egymás után tűnnek fel azok az emberek a főpolgármester háta mögött, akiket még a Gyurcsány-kormányból ismer. Valójában a volt miniszterek bementek a Városházára, szinte újraalakult a Gyurcsány-kormány a főpolgármester háta mögött, “egy ilyen beszéd után” – mondta.

Ő is küzd azzal a kérdéssel, hogy 15 éve volt, de nézzünk-e már előre, ugyanakkor még mindig itt vannak az emberek, akiknek kilőtték a szemét, megnyomorítottak, megaláztak őket, vagy hogy a sebesültek megkapták-e a kártérítést. Ezek a kérdések mind itt vannak velünk mondta. “Az őszödi beszédben az a jó, hogy régen volt” – jegyezte meg a miniszterelnök.

A műsorvezető szerint félő, hogy a mai 16-18 évesek, a fiatalok már nem tudják, mi történt 15 éve. És mivel közeledik a gyereknap, eszébe jut az embernek, milyen emlék kell egy fiatalnak, hogy elforduljon a politikától.

Orbán Viktor szerint viszont nem kell a fiatalokat félteni, mert megvan a magukhoz való eszük, “és mindenkinek van apja, anyja, mindenkinek vannak szülei, akik el tudják mondani, mi történt. ‘56-ról sem tanítottak nekünk az iskolában, a kommunista rendszerben, mégis tudtunk mindent” – tette hozzá. Ha valami érdekli a fiatalokat, utána tudnak menni mindennek “ebben a modern technológiai világban”. A bezártság a gyerekeket is megviselte, de bízik benne, hogy “őszöd ide, őszöd oda, egy szép gyereknap vár a gyerekekre, az unokáikra – mondta zárásképp a miniszterelnök.

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210528-orban-az-oszodi-beszedrol-most-is-ugyanazzal-az-emberrel-harcolok

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?